Marinus Goedhart

Uit EurosWiki

Marinus Goedhart was tot mei 2008 de Bootsman van Euros. Marinus was sinds 4 december 1966 bij de UT in dienst en bezit derhalve al jaren van (eigen)wijsheid. In mei 2008 is Marinus met pensioen gegaan, wat allerminst betekent dat Marinus niet meer op het Watersportcomplex aanwezig zal zijn.

21 augustus 2007: Marinus verft een plankje in z'n verfstraat.

Marinus was reeds 41 jaar in dienst van de UT en is een begrip zowel bij Euros als op de gehele universiteit.

Marinus en de Ebenhaëzer

Marinus heeft vooral veel contact met het Schipperscollege tijdens de maanden dat de Ebenhaëzer aan het Twentekanaal ligt. Met name bij het intimmeren van het schip aan het einde van een Grote Klus is hij nauw betrokken geweest bij het klussen.

Biertje met Marinus

Om 16:30 was het altijd tijd voor een biertje. Je schoof dan aan bij Marinus' werkbank voor wijsheden, historie en advies.

Onderscheidingen

D.Z. Euros

  • Marinus is het tweede erelid van onze vereniging.
  • Marinus is ere-zeilschipper, wat hij is geworden naar aanleiding van het bouwen van de huidige mast, die sinds 1999 gebruikt wordt.

Overige onderscheidingen

  • Marinus heeft voor al zijn jaren van trouwe dienst als enige niet wetenschapper tot dan toe de zilveren UT penning gekregen. Slechts vijf anderen hadden tot dan toe deze onderscheiding ontvangen.
  • Bij zijn afscheid is Marinus door burgemeester Peter den Oudsten van Enschede beloond met een lintje, hij is daarmee Lid in de Orde van Oranje Nassau. Hij kreeg deze onderscheiding vanwege zijn jarenlange inzet als bootsman voor de drie Euros verenigingen.

Opmerkelijk

Hoewel Marinus zich al jarenlang inzet voor de belangen van de watersport, heeft hij het niet zo op water. Je zult hem dan ook niet snel zien varen.

Opvolger

Sinds mei 2008 is Marinus als bootsman vervangen door Lloyd van Hout.