Dropshot

Uit EurosWiki

Dropshot is een alcoholische drank met dropsmaak. Het wordt kant-en-klaar verkocht bij de slijter, maar beter is om het zelf te maken van drop en wodka. De zelfgemaakte variant bevat minder suiker en meer alcohol.

Ingrediënten

Zelfgemaakte dropshot bestaat uit twee ingrediënten: drop en wodka. Niet iedere soort drop is geschikt, lang niet alle soorten lossen volledig op in wodka. De ervaring leert dat de Russische Briketten van De Tuinen erg geschikt zijn om lekkere dropshot mee te maken. Bovendien wordt deze drop verkocht in zakjes die precies groot genoeg zijn om één fles wodka om te toveren in Dropshot. De gebruikte soort wodka komt niet heel precies. Zolang het niet extreem ral smaakt gaat het wel goed, maar er zijn duidelijke smaakverschillen te proeven tussen verschillende soorten wodka.

Bereiding

De bereiding van dropshot is niet moeilijk. Je begint met een volle fles wodka en schenkt hier drie glaasjes uit om ruimte te maken voor de drop. De drie shotjes wodka vent je uit aan liefhebbers, of drink ze zelf op als je wodka per ongeluk lekker vindt. Vervolgens gooi je de volledige inhoud van het zakje Russische Briketten in de fles en wacht je een dag. Schud de fles regelmatig, dit zorgt ervoor dat de drop beter en sneller oplost. Na een dag (of als je echt geen geduld hebt een halve dag) is de Dropshot af.

Op de Ebenhaëzer

Omdat wodka deel uitmaakt van het standaard-drankassortiment van de Ebenhaëzer wordt er tijdens evenementen op de Ebenhaëzer regelmatig dropshot gemaakt. Als je op de Ebenhaëzer Dropshot maakt is het aan te raden om te zorgen dat de fles voor het einde van het evenement leeg is, anders loop je het risico dat de bemanning je de fles af laat kopen omdat ze niet zitten te wachten op een aangebroken fles dropshot in de drankvoorraad. Gelukkig wordt Dropshot vrij algemeen gewaardeerd, dus het opmaken van een fles is vrijwel nooit lastig. Doordat de fles weer helemaal vol is na het toevoegen van de drop hoef je de eerste drie shotjes pure wodka die aan het begin van de bereiding uit de fles komen niet te strepen.