Overleg categorie:Woordenboek: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
Regel 22: Regel 22:
 
Het idee is om de categorie zeilterm te laten bestaan. Dat is gewoon een lijst met allemaal gangbare zeiltermen. Alleen de categorie woordenboek vond ik zelf altijd vrij onduidelijk, daar kan namelijk bijna elk artikel in.<br>
 
Het idee is om de categorie zeilterm te laten bestaan. Dat is gewoon een lijst met allemaal gangbare zeiltermen. Alleen de categorie woordenboek vond ik zelf altijd vrij onduidelijk, daar kan namelijk bijna elk artikel in.<br>
 
Verder zat ik laatst ook te denken om de categorie wedstrijdzeilen te maken, dus bij deze ook maar gedaan: [[:categorie:wedstrijdzeilen]] --[[Gebruiker:Harwin|Harwin]] 18 okt 2007 17:04 (CEST)
 
Verder zat ik laatst ook te denken om de categorie wedstrijdzeilen te maken, dus bij deze ook maar gedaan: [[:categorie:wedstrijdzeilen]] --[[Gebruiker:Harwin|Harwin]] 18 okt 2007 17:04 (CEST)
 +
 +
Ik wil voorstellen de categorie [[recept]] om te dopen naar de categorie [[eten en drinken]]. Dan kunnen de volgende artikels daar ook in:
 +
* [[Ad Fundum]]
 +
* [[Adje]]
 +
* [[Appelsap]]
 +
* [[Grolsch]]
 +
* [[Bavaria]]
 +
* [[Brak]]
 +
* [[BurgerKing]]
 +
* [[Dubbele Espresso]]
 +
* [[Keteltje]]
 +
* [[Skibi]]
 +
* [[Smik en Smak]]
 +
* [[Sonnema Scherp]]
 +
* [[Weduwe Joustra]]
 +
* [[Whisky Scherp]]
 +
Overigens is het meeste drank dus we mogen ook alleen een categorie [[drank]] toevoegen, maar ze kunnen ook samen.--[[Gebruiker:Harwin|Harwin]] 18 okt 2007 18:13 (CEST)

Versie van 18 okt 2007 17:13

Wat is het verschil tussen het Woordenboek en de Euros Woorden categorie? Volstaat één categorie niet aangezien enige betekenis buiten Euros niet relevant kan zijn?

Goede vraag Daan. Volgens mij is een echt Euros woord duidelijk iets anders. Een Euros woord is een heel specifiek woord dan een heel bijzondere Euros betekenis heeft zoals brievenbus, maar niet zwemtrapje of vlieger. In het woordenboek moeten alle woorden, evenmenten en mensen, maar geen uitspraken, havens, plaatsen en recepten.

Ik denk dat Willem de reactie hierboven heeft geantwoord? Ik begrijp het verschil tussen een Euros woord en een NL woordenboek woord wel. Zijn we echter van plan om het hele/halve NL woordenboek te beschrijven? Dat lijkt me niet. Volgens mij is het dan logischer om gewoon 1 "Euros Woordenboek" categorie te maken, met daarin alle worden die wij vinden dat in ons woordenboek moeten komen. Ik bedoel dus te zeggen dat ik alle Woordenboek woorden automatisch Euroswoorden vind, anders stonden ze niet in het woordenboek van de Euros wiki. Kortom: als je het zo redeneert is het 1 categorie en ben ik het, voor de verandering, met Daan eens :-P--Harwin 13 dec 2006 22:41 (CET)

Nieuw beleid omtrent categorie:woordenboek

Harwin en ik vinden dat deze categorie niet echt nuttig meer is. Vroeger was het een soort afvalvat waar woorden waar geen categorie voor was in kon. Ik denk dat de wiki nu zo volwassen is dat er voor alles een goede categorie is.

  • We moeten vanaf nu stoppen met het vullen met het woordenboek
  • We moeten alle artikelen die ook al een andere categorie hebben, uit het woordenboek halen
  • We moeten de rest indelen in andere bestaande categorieen
  • Voor de allerlaasten moeten er misschien nog wel nieuwe categorieen gemaakt worden

Willem 18 okt 2007 15:07 (CEST)

Misschien kan er een wedstrijdzeilen categorie bijkomen? --Daan 18 okt 2007 16:33 (CEST)

Wacht, ik begrijp het geloof ik nog niet helemaal. Gaan we ook de categorie zeilterm weg doen? Want alles wat onder 'varen' staat is natuurlijk een zeilterm. Er zijn misschien ook echter zeiltermen die lastiger ergens te plaatsen zijn, maar dat zijn dan misschien juist die termen die onder jouw laatste puntje vallen? --Daan 18 okt 2007 16:58 (CEST)

Het idee is om de categorie zeilterm te laten bestaan. Dat is gewoon een lijst met allemaal gangbare zeiltermen. Alleen de categorie woordenboek vond ik zelf altijd vrij onduidelijk, daar kan namelijk bijna elk artikel in.
Verder zat ik laatst ook te denken om de categorie wedstrijdzeilen te maken, dus bij deze ook maar gedaan: categorie:wedstrijdzeilen --Harwin 18 okt 2007 17:04 (CEST)

Ik wil voorstellen de categorie recept om te dopen naar de categorie eten en drinken. Dan kunnen de volgende artikels daar ook in:

Overigens is het meeste drank dus we mogen ook alleen een categorie drank toevoegen, maar ze kunnen ook samen.--Harwin 18 okt 2007 18:13 (CEST)