Overleg:Ankerplaats

Uit EurosWiki

Wat wordt bedoeld met de opmerking:"Geschikte ankerplaatsen zijn meestal aangegeven op een waterkaart."? De meeste staan niet aangegeven. Dat is ook vrij lastig, want of een ankerplaats geschikt is hangt van het weer af.--Roger 9 okt 2007 02:24 (CEST)

Ja de vraag is wat "geschikt" is. Ik bedoel meer geschikt qua locatie, dus vanwege beschutting, weinig golfslag, diepte, goede bodem etc. Uiteraard hangt het nog van het weer af of een geschikte locatie ook echt geschikt is voor het weer op dat moment. Maar de meeste waterkaarten hebben ankertjes op hun kaarten staan bij de plekken die zij geschikt vinden om te ankeren. In de MacMillan staat soms nog per ankerplaats aangegeven bij welke weersomstandigheden zo'n ankerplaats meer of minder geschikt is. --Harwin 10 okt 2007 12:23 (CEST)

Ik heb op het Oostblad en de IJsselmeerkaart gezocht, maar ik kon het symbool niet vinden. Het staat wel in de legenda. Zou het kunnen dat de hydrografische dienst is gestopt met ankerplaatsen aangeven, maar de admiralty het wel doet? In welke kaarten heb je ze wel gevonden? Het probleem met de huidige tekst is, dat het suggereerd dat plekken die niet als ankerplek staan aangegeven niet geschikt zijn. Ik zou de opmerking over aanduidingen in de kaart het liefst wat willen afzwakken naar dat geschikte plekken soms staan aangegeven, maar ik ken voornamelijk de 1800 serie. --Roger 10 okt 2007 17:36 (CEST)