Boventoon: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
Ga naar: navigatie, zoeken
k
Regel 1: Regel 1:
Maat voor de snelheid van een [[Laser 2]]. Naarmate de snelheid toe neemt tijdens het [[planeren]] begint het zwaard te zoemen. Bij hogere snelheden kan de eerste en soms de tweede boventoon gehoord worden.
+
Maat voor de snelheid van een [[Laser 2]]. Naarmate de snelheid toe neemt tijdens het [[planeren]] begint het [[zwaard]] te zoemen. Bij hogere snelheden kan de eerste en soms de tweede boventoon gehoord worden. Het zoemen onstaat door wervels in de stroming achter het zwaard. Bij een goed zwaard zou dit niet voor moeten komen, ongeacht de snelheid van de boot. Doordat de zwaarden nogal eens beschadigd raken, is het zoemen van zwaarden bij Euros eerder regel dan uitzondering.
 +
 
 
[[Categorie:Euros Woord]]
 
[[Categorie:Euros Woord]]

Versie van 16 dec 2006 om 21:06

Maat voor de snelheid van een Laser 2. Naarmate de snelheid toe neemt tijdens het planeren begint het zwaard te zoemen. Bij hogere snelheden kan de eerste en soms de tweede boventoon gehoord worden. Het zoemen onstaat door wervels in de stroming achter het zwaard. Bij een goed zwaard zou dit niet voor moeten komen, ongeacht de snelheid van de boot. Doordat de zwaarden nogal eens beschadigd raken, is het zoemen van zwaarden bij Euros eerder regel dan uitzondering.