Bok-aal

Uit EurosWiki
Versie door Edeboois (overleg | bijdragen) op 15 dec 2006 om 16:12
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Trofee in het leven geroepen door het voormalig Euros- en Schipperscollege-huis; Huize Schippersridder.

Deze troffe wordt uitgereikt op de wissel-ALV aan een persoon die het voorgaande bestuursjaar de grootste schade of grootste beschamende actie op zijn of haar naam heeft staan. De nieuwe winnaar wordt bepaald door de voormalig bewoners van Huize Schippersridder en de oud-winnaars.

De trofee is van origine een onderdeel van de aandrijving van de Ebenhaëzer, namelijk de bovenas. Dit exemplaar is vanzelfsprekend niet meer bruikbaar, als het gevolg van een schade ontstaan tijdens Destructieweek 2 in 2001. Deze schade is bekend onder het verhaal van de homokineet. De eerste winnaar was dan ook degene die eindverantwoordelijk was voor deze schade.

De winnaars tot op heden:

2001 Winnaar; Lennard B. Oorzaak; losgeschoten homokineet bij ca. 1500 rpm. Schade; bedrag ca. fl. 8.000,- volledig vergoed door de verzekering.

2002 Winnaar; Lennard B. en Jaap S. Oorzaak; het eerste A-tje tijdens de Klipperrace. Schade; bedrag ca. f;. 1.000,- + 1 gebroken vinger.

2003 Niet uitgereikt

2004 Winaar; Durk V. Oorzaak; zie het Durkje. Schade; onbekend.

2005 Winnaar; Alice R. en Orla D. Oorzaak; poging tot het afzinken van de tank. Schade; Total-loss (?), gedekt door de verzekering.

2006 Winnaar; Ewout M. Oorzaak; Aanvaring Jaffa tijdens de schuttevaer. Schade; bedrag ca. €10.000,- vergoed door de verzekering.