Reling

Uit EurosWiki
(Doorverwezen vanaf Railing)

De meeste boten van Euros hebben een (zee)reling (een hekje :p). Dit om te zorgen dat opvarenden of zeilen niet zo gauw van de boot afwaaien. Daarnaast is de zeereling uitermate geschikt om lekker relaxt in te kunnen hangen.

Preekstoel

Voorop de boot zit een preekstoel. Hier kun je op staan en stoer voor je uit kijken, maar het is ook een handig hulpje om bij een hoge kade af te kunnen stappen. Tijdens het zeezeilen kun je hier lekker op zitten als je bepaalde dingen moet doen. Op een loodsfeest kan hier letterlijk vanaf "gepreekt" worden, maar dat is aan de (s)preker zelf.

Hekstoel

Achterop de boot zit een hekstoel. Dit is vaak een houvast voor de jongetjes als ze een kleine boodschap moeten doen.

Zeereling

Tussen de preekstoel en de hekstoel zijn staalkabels gespannen die ondersteund worden door scepterpaaltjes. Voor een beter comfort zijn de staalkabels te hoogte van de kuipbankjes vervangen door brede banden (zoals autogordels). Dit geheel vormt de zeereling waardoor de het dek volledig omringt is door een hekje. Wel zo veilig :).

De zeereling van teerling bestaat vanaf 2011 uit de volgende onderdelen:

3 meter 4mm 1/19 staaldraad

1 draadeindterminal 4mm M6

1 Oogmoer (rvs)

1 gaffelterminal 4mm

De zeereling is te bestellen bij George kniest je besteld de losse onderdelen en bij de opmerkingen van de bestelling leg je uit hoe het in elkaar moet worden geklonken (met name handig als je meerdere stagen / relingen in één keer besteld.)