Breezanddijk

Uit EurosWiki
(Doorverwezen vanaf Breezanddijk Noord)

Breezanddijk is gehucht op de afsluitdijk. Het ligt 12 kilometer vanaf de Friese kust en behoort tot de provincie Friesland. Breezanddijk heeft geen echte haven maar twee vluchthavens bestaande uit basaltblokken; Breezanddijk Noord aan de Waddenzee kant en Breezanddijk Zuid aan de IJsselmeer kant.

Het stuk van breezanddijk noord dat tegen te dijk aan ligt is ondiep, iets meer dan een meter met hoog water. De grens ligt ergens halverwege tussen de Afsluitdijk en de havendam.

<googlemap lat="53.019508" lon="5.206511" zoom="16" width="700" height="550"> 53.020076, 5.2034, Breezanddijk Noord 53.017649, 5.207176, Breezanddijk Zuid </googlemap>

Teerling op Breezanddijk Noord. Als een anders schip aan de steiger wil liggen, kun je ook wel achter de steiger liggen. Daar was de diepte net toereikend en de modder zacht (controleer dit wel even alvorens er te gaan liggen).

Meer over Breezanddijk

Breezanddijk ligt op het voormalig werkeiland Breezand. Het heeft slechts één adres: een benzinestation. Breezanddijk heeft 4 inwoners en is waarschijnlijk de 1 na kleinste plaats van Nederland. (Het kleinste gat van Nederland schijnt Westerdiepsterdallen te zijn, met slechts 2 huizen). Verder is er bij Breezanddijk Zuid een camping.

Eigenlijk is er niets te beleven, maar met een Wat nou Wad? kan het er best gezellig zijn.

Externe links