Wekploeg

Uit EurosWiki
Versie door Har (overleg | bijdragen) op 6 okt 2007 om 17:11

Bij evenementen op of met de Ebenhaëzer is er elke dag een wekploeg. Deze groep staat iets eerder op dan de rest, ruimt de bar op en verzorgt het ontbijt. Om het wekken efficient uit te voeren is het volgende stappenplan belangrijk:

  • Zet allemaal je wekker op je telefoon de avond van te voren.
  • Zet als eerste de pan met water op het vuur nadat je wakker bent geworden. Bij grote evenementen niet alleen de waterpan, maar ook een grote pan met water. (Voordeel is dan dat de kleine waterpan snel aan de kook is voor de eerste koffie en thee en dat de grote pan vervolgens meer water biedt voor de resterde gewenste koffie, thee en afwaswater.)
  • Wek je mede wekploeggenoten indien die nog niet wakker zijn.
  • Ruim de bar en keuken op.
  • Zet koffie en thee, (maar GEEN Rooibos met aardbijen en slagroom smaak!)
  • Bak de eieren met spek, kaas en lekkere kruiden (voor degenen die daar behoefte aan hebben!) (Laat ze niet te lang bakken zodat ze aanbakken en helemaal verpieteren! Natuurlijk doe je eerst de spek in de pan waar een klontje boter al is weggesmolten. Vervolgens doe je na een paar seconden al de eieren erbij. Dan de kaas erbovenop en vervolgens de lekkere kruiden zoals bijvoorbeeld: Zout, peper, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, Provinciaalse kruiden of onderdelen daarvan. Haal het ei uit de pan voordat hij is uitgedroogd!)
  • Zet de opsta cd of Supertramp cd hard aan
  • Breng de eieren meteen rond. Laat de eieren niet eerst afkoelen en uitdrogen op de bar, maar breng ze meteen rondt en serveer er de gewenste koffie of thee bij zodat de ei-eter niet met een droge bek achterblijft. (In principe geldt: eerst ontbijt brengen naar de kleine bootjes, dan het vooronder van de Ebenhaëzer, vervolgens het ruim en als laatste de bemanning.)
  • Zorg dat er voldoende heet afwaswater is en neem de complimenten voor het heerlijke ontbijt op bed in ontvangst.
Sommige wekploegen wijken af van het gebruikelijke ontbijt van gebakken ei (met spek, kaas en herfst). Het afwijken is meestal geen groot succes, veel alternatieven duren lang om te bereiden en/of geven slechts een matige bodem voor een dag zeilen. Een uitzondering darop is een Champagne-ontbijt.

Waarschuwing: Het consumeren van een gebakken ei is ten zeerste af te raden voor brakke mensen en kan een morning after K-tje tot gevolg hebben!

Andere mogelijke taken tijdens een evenement zijn: kookboot, schoonmaakboot, afwasboot of laserboot.