Wekploeg: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
k
 
(2 tussenliggende versies door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 5: Regel 5:
 
*''' Wek je mede wekploeggenoten''' indien die nog niet wakker zijn.<br>
 
*''' Wek je mede wekploeggenoten''' indien die nog niet wakker zijn.<br>
 
* Ruim de bar en keuken op.<br>
 
* Ruim de bar en keuken op.<br>
*''' Zet koffie en thee''', ''(maar GEEN Rooibos!)''<br>
+
*''' Zet koffie en thee.<br>
*''' Bak de eieren met spek, kaas en [[herfst|lekkere kruiden]] (voor degenen die daar behoefte aan hebben!)''' ''(Laat ze niet te lang bakken zodat ze aanbakken en helemaal verpieteren! Natuurlijk doe je eerst de spek in de pan waar een klontje boter al is weggesmolten. Vervolgens doe je na een paar seconden al de eieren erbij. Dan de kaas erbovenop en vervolgens de lekkere kruiden zoals bijvoorbeeld: Zout, peper, paprikapoeder, Italiaanse kruiden, Provinciaalse kruiden of onderdelen daarvan. Haal het ei uit de pan voordat hij is uitgedroogd!)''<br>
+
*''' Maak [[ontbijt]].'''<br>
*'''Zet de [[opsta cd]] of Supertramp cd hard aan'''
+
*''' Zet de [[opsta cd]] of andere muziek hard aan'''
*''' Breng de eieren meteen rond.''' Laat de eieren niet eerst afkoelen en uitdrogen op de bar, maar breng ze meteen rond en serveer er de gewenste koffie of thee bij zodat de ei-eter niet met een droge bek achterblijft. ''(In principe geldt: eerst ontbijt brengen naar de kleine bootjes, dan het vooronder van de Ebenhaëzer, vervolgens het ruim en als laatste de [[bemanning (Ebenhaëzer)|bemanning]].)''
+
*''' Breng het ontbijt meteen rond.''' Laat het ontbijt niet eerst afkoelen op de bar, maar breng ze meteen rond en serveer er de gewenste koffie of thee bij zodat de ontbijter niet met een droge bek achterblijft. ''(In principe geldt: eerst ontbijt brengen naar de kleine bootjes, dan het vooronder van de Ebenhaëzer, vervolgens het ruim en als laatste de [[bemanning (Ebenhaëzer)|bemanning]].)''
 
* Zorg dat er voldoende heet afwaswater is en neem de complimenten voor het heerlijke ontbijt op bed in ontvangst.
 
* Zorg dat er voldoende heet afwaswater is en neem de complimenten voor het heerlijke ontbijt op bed in ontvangst.
 
 
<br>
 
<br>
Sommige wekploegen wijken af van het gebruikelijke ontbijt van gebakken ei (met spek, kaas en [[herfst]]). Het afwijken is meestal geen groot succes, veel alternatieven duren lang om te bereiden en/of geven slechts een matige bodem voor een dag zeilen. Een uitzondering daarop is een [[Champagne-ontbijt]] of [[wentelteefjes]].
+
'''Waarschuwing''': Het consumeren van een ontbijt is ten zeerste af te raden voor brakke mensen en kan een [[K'tje|morning after K-tje]] tot gevolg hebben!
 
 
'''Waarschuwing''': Het consumeren van een gebakken ei is ten zeerste af te raden voor brakke mensen en kan een [[K'tje|morning after K-tje]] tot gevolg hebben!
 
  
 
Andere mogelijke taken tijdens een [[evenement]] zijn: [[kookboot]], [[schoonmaakboot]], [[afwasboot]] of [[laserboot]].
 
Andere mogelijke taken tijdens een [[evenement]] zijn: [[kookboot]], [[schoonmaakboot]], [[afwasboot]] of [[laserboot]].
  
 
[[Categorie:Euroswoord]]
 
[[Categorie:Euroswoord]]

Huidige versie van 11 okt 2016 om 15:59

Bij evenementen op of met de Ebenhaëzer is er elke dag een wekploeg. Deze groep staat iets eerder op dan de rest, ruimt de bar op en verzorgt het ontbijt. Om het wekken efficient uit te voeren is het volgende stappenplan belangrijk:

  • Zet allemaal je wekker op je telefoon de avond van te voren.
  • Zet als eerste de pan met water op het vuur nadat je wakker bent geworden. Bij grote evenementen niet alleen de waterpan, maar ook een grote pan met water. (Voordeel is dan dat de kleine waterpan snel aan de kook is voor de eerste koffie en thee en dat de grote pan vervolgens meer water biedt voor de resterde gewenste koffie, thee en afwaswater.)
  • Wek je mede wekploeggenoten indien die nog niet wakker zijn.
  • Ruim de bar en keuken op.
  • Zet koffie en thee.
  • Maak ontbijt.
  • Zet de opsta cd of andere muziek hard aan
  • Breng het ontbijt meteen rond. Laat het ontbijt niet eerst afkoelen op de bar, maar breng ze meteen rond en serveer er de gewenste koffie of thee bij zodat de ontbijter niet met een droge bek achterblijft. (In principe geldt: eerst ontbijt brengen naar de kleine bootjes, dan het vooronder van de Ebenhaëzer, vervolgens het ruim en als laatste de bemanning.)
  • Zorg dat er voldoende heet afwaswater is en neem de complimenten voor het heerlijke ontbijt op bed in ontvangst.


Waarschuwing: Het consumeren van een ontbijt is ten zeerste af te raden voor brakke mensen en kan een morning after K-tje tot gevolg hebben!

Andere mogelijke taken tijdens een evenement zijn: kookboot, schoonmaakboot, afwasboot of laserboot.