Overleg gebruiker:217.119.224.175 en Zeezeiler: verschil tussen pagina's

Uit EurosWiki
(Verschil tussen pagina's)
 
 
Regel 1: Regel 1:
Hoi,
+
Een '''zeezeiler''' is, zoals de naam al doet vermoeden, een schip dat geschikt is om op zee mee te zeilen.
  
Het zou leuk zijn als je je even aanmeld. Dan kunnen we ten minste zien wie je bent.
+
Zeezeilers zijn over het algemeen sterk gebouwd, hebben een romp en tuig dat geschikt is om te zeilen in harde wind en hoge golven, hebben een zeerailing en andere veiligheidsmiddelen zoals [[noodvuurwerk]], een [[grabbag]], reddingsboeien en een reddingsvlot.  
 +
Daarnaast zijn zeezeilers erop ingericht om langere tijd op zee te varen. Er is dus voldoende reservemateriaal, navigatiemiddelen en ruimte voor eten en drinken.
  
[[Gebruiker:Tessa|Tessa]] 22 jan 2007 12:57 (CET)
+
Euros heeft op dit moment één zeezeiler:
 +
*[[Jaffa]]
 +
 
 +
Jaffa heeft nadat ze gekocht is de volgende zeezeilers vervangen. Beide [[E22]]'s zijn doorverkocht en regelmatig op het ruime sop te vinden.
 +
*[[Lichtekooi]]
 +
*[[Doordraijer]]
 +
 
 +
[[categorie:zeilterm]]

Huidige versie van 5 aug 2016 om 12:44

Een zeezeiler is, zoals de naam al doet vermoeden, een schip dat geschikt is om op zee mee te zeilen.

Zeezeilers zijn over het algemeen sterk gebouwd, hebben een romp en tuig dat geschikt is om te zeilen in harde wind en hoge golven, hebben een zeerailing en andere veiligheidsmiddelen zoals noodvuurwerk, een grabbag, reddingsboeien en een reddingsvlot. Daarnaast zijn zeezeilers erop ingericht om langere tijd op zee te varen. Er is dus voldoende reservemateriaal, navigatiemiddelen en ruimte voor eten en drinken.

Euros heeft op dit moment één zeezeiler:

Jaffa heeft nadat ze gekocht is de volgende zeezeilers vervangen. Beide E22's zijn doorverkocht en regelmatig op het ruime sop te vinden.