Schijnbare wind: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
Regel 1: Regel 1:
De snelheid en richting van de wind zoals je deze op de boot, of een ander bewegend object, waarneemt. Doordat de boot snelheid heeft lijkt de wind uit een andere richting te komen met een andere snelheid dan dat deze in werkelijkheid doet. De [[ware wind]] is de wind zoals deze door een stilstaande en vrij van obstakels staande waarnemer op de kant wordt waargenomen.
+
De snelheid en richting van de wind zoals je deze op de boot, of een ander bewegend object, waarneemt. Doordat de boot snelheid heeft lijkt de wind uit een andere richting (meer van voren) te komen met een andere snelheid dan dat deze in werkelijkheid doet. De [[ware wind]] is de wind zoals deze door een stilstaande en vrij van obstakels staande waarnemer op de kant wordt waargenomen.
  
 
[[Categorie:Zeilterm]]
 
[[Categorie:Zeilterm]]

Versie van 19 dec 2006 18:15

De snelheid en richting van de wind zoals je deze op de boot, of een ander bewegend object, waarneemt. Doordat de boot snelheid heeft lijkt de wind uit een andere richting (meer van voren) te komen met een andere snelheid dan dat deze in werkelijkheid doet. De ware wind is de wind zoals deze door een stilstaande en vrij van obstakels staande waarnemer op de kant wordt waargenomen.