Prinses Margrietkanaal: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
 
k
 
(5 tussenliggende versies door 4 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Het '''Prinses Margrietkanaal''' is het grootste kanaal van Friesland en wordt vaak afgekort tot '''PM'''. Het Prinses Margrietkanaal wordt zeer veel gebruikt door vrachtverkeer, er varen dus veel [[binnenvaarders]]. Mede hierom is het verboden om op het PM [[opkruisen|op te kruizen]]. Zeilen is toegestaan, mits je de verkeersregels in acht kunt houden en de [[motor standby]] hebt.
+
Het '''Prinses Margrietkanaal''' is het grootste kanaal van Friesland en wordt vaak afgekort tot '''PM'''. Het Prinses Margrietkanaal wordt zeer veel gebruikt door vrachtverkeer, er varen dus veel [[binnenvaarder|binnenvaarders]]. Mede hierom is het verboden om op het PM [[opkruisen|op te kruisen]]. Zeilen is toegestaan, mits je de verkeersregels in acht kunt houden en de [[motor standby]] hebt. Door de sluizen van Terherne is het nooit toegestaan te zeilen, zelfs niet met de motor standby. Er volgt direct een boete van €200.
  
Het Prinses Margrietkanaal loopt van Lemmer in noord-oostelijke richting tot aan Groningen en voert over verschillende [[Friese meren]]. Het Groningse deel van het PM heet "Van Starkenborghkanaal".
+
Het Prinses Margrietkanaal loopt van Lemmer in noord-oostelijke richting tot aan Groningen en voert over verschillende [[Friese meren]]. Het PM verandert in Groningen van naam en heet daar [[Van Starkenborghkanaal]].
  
[[categorie:woordenboek]][[categorie:vaarwater]]
+
[[categorie:vaarwater]]

Huidige versie van 19 aug 2016 om 13:55

Het Prinses Margrietkanaal is het grootste kanaal van Friesland en wordt vaak afgekort tot PM. Het Prinses Margrietkanaal wordt zeer veel gebruikt door vrachtverkeer, er varen dus veel binnenvaarders. Mede hierom is het verboden om op het PM op te kruisen. Zeilen is toegestaan, mits je de verkeersregels in acht kunt houden en de motor standby hebt. Door de sluizen van Terherne is het nooit toegestaan te zeilen, zelfs niet met de motor standby. Er volgt direct een boete van €200.

Het Prinses Margrietkanaal loopt van Lemmer in noord-oostelijke richting tot aan Groningen en voert over verschillende Friese meren. Het PM verandert in Groningen van naam en heet daar Van Starkenborghkanaal.