Noordpolderzijl: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
k
 
(10 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Haven in Noord Groningen aan het wad. Het is de enige haven tussen [[Lauwersoog]] en de [[Eemshaven]]. Er is bijna niets, maar dan ook echt niets. Paar huizen en een kroeg, en een prima veld om te rugbyen. Toch is het een must voor iedere waddenzeiler om er eens te kijken. Je ziet hier echt dat Nederland nog niet vol is en je ziet geen huizen zover als je kunt kijken. Dit is echt typerend voor een het Hogeland (Noord-Groningen). Sommige mensen vinden het een triest landschap, maar voor mensen van het platteland is dit het summum. Men zou hier dan ook het nummer "Hogeland" van Ede Staal moeten draaien.  
+
'''Noordpolderzijl''' is de kleinste zeehaven van Nederland en ligt in Noord Groningen aan het [[wad]]. Het is de enige zeehaven tussen [[Lauwersoog]] en de [[Eemshaven]]. Er is bijna niets, maar dan ook echt niets. Één huis, één kroeg en een prima veld om te rugbyen. Toch is het een must voor iedere waddenzeiler om er eens te kijken. Je ziet hier echt dat Nederland nog niet vol is en je ziet geen huizen zover als je kunt kijken. Dit is echt typerend voor een het Hogeland (Noord-Groningen) Wanneer je echter een paar kilometer landinwaarts gaat zie je dat het Hogeland toch bewoont wordt. Sommige mensen vinden het een triest landschap, maar voor mensen van het platteland is dit het summum. Men zou hier dan ook het nummer "Hogeland" van Ede Staal moeten draaien.  
  
 
{| {{prettytable}}
 
{| {{prettytable}}
Regel 15: Regel 15:
  
 
== Kroegen: ==
 
== Kroegen: ==
 +
* [['t Zielhoes]]
  
[['t Zielhoes]]
+
----
 +
[http://www.windguru.cz/int/index.php?go=1&lang=eng&vs=1&sc=49482&wj=bft&tj=c&odh=0&doh=24&fhours=180 Wind- en weersverwachting voor Noordpolderzijl]
  
 
+
[[Categorie:Haven]][[Categorie:Plaats]]
[[Categorie:Haven]]
 

Huidige versie van 8 sep 2008 om 11:27

Noordpolderzijl is de kleinste zeehaven van Nederland en ligt in Noord Groningen aan het wad. Het is de enige zeehaven tussen Lauwersoog en de Eemshaven. Er is bijna niets, maar dan ook echt niets. Één huis, één kroeg en een prima veld om te rugbyen. Toch is het een must voor iedere waddenzeiler om er eens te kijken. Je ziet hier echt dat Nederland nog niet vol is en je ziet geen huizen zover als je kunt kijken. Dit is echt typerend voor een het Hogeland (Noord-Groningen) Wanneer je echter een paar kilometer landinwaarts gaat zie je dat het Hogeland toch bewoont wordt. Sommige mensen vinden het een triest landschap, maar voor mensen van het platteland is dit het summum. Men zou hier dan ook het nummer "Hogeland" van Ede Staal moeten draaien.

<googlemap lat="53.433070" lon="6.582228" zoom="17" width="450" type="satellite" height="450">

</googlemap> Noordpolderzijl ingezoomt, de haven en de kroeg

<googlemap lat="53.433070" lon="6.582228" zoom="12" width="450" type="satellite" height="450" overview="yes"> </googlemap> Noordpolderzijl uitgezoomd met omgeving

Kroegen:


Wind- en weersverwachting voor Noordpolderzijl