Kingsen: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
k
Regel 25: Regel 25:
 
* Vrouw  - Iedereen staat op, houdt de rechter hand op het hart, groet met de linker en roept: "Hail to the queen, hoezéé hoezéé hoezéé'. De laatste drinkt.
 
* Vrouw  - Iedereen staat op, houdt de rechter hand op het hart, groet met de linker en roept: "Hail to the queen, hoezéé hoezéé hoezéé'. De laatste drinkt.
  
* Koning - Er wordt één borrel naar keuze aan het verzamelglas toegevoegd. De laatste moet het verzamelglas leegdrinken, waarna het spel eindigd.
+
* Koning - Er wordt één borrel naar keuze aan het verzamelglas toegevoegd. Bij het omdraaien van de laatste koning moet de speler het verzamelglas leegdrinken, waarna het spel eindigd.
  
 
[[Categorie:Drankspellen]][[Categorie:Woordenboek]]
 
[[Categorie:Drankspellen]][[Categorie:Woordenboek]]

Versie van 22 dec 2006 22:00

Drankspel wat met behulp van een pak kaarten gespeeld wordt. Alle kaarten worden op de kop over de tafel verspreid. Om beurten draaien de spelers een kaart om en voeren de bijbehorende opdracht uit. De meeste opdrachten kennen een verliezer, die een adje zal moeten drinken. Het spel eindigd na het omdraaien van de laatste koning, waaraan het spel zijn naam dankt. De kaarten hebben de volgende opdrachten aan zich verbonden.

 • Aas - De spelrichting draait om.
 • 2 - Duimpje. De kaart wordt dicht voor de speler gelegd, die hem op een moment van eigen keuze weer omdraait. Daarbij legt hij stilletjes zijn duim op tafel. Degene die als laatste net zoals hem zijn duim op tafel legt, moet drinken.
 • 3 - Houding. De kaart wordt dicht voor de speler gelegd, die hem op een moment van eigen keuze weer omdraait. Daarbij neemt hij stilletjes een bepaalde houding aan. Degene die als laatste net zoals hem die houding aanneemt, moet drinken.
 • 4 - Rijtje. Op volgorde van spelen wordt er een woord uit een vastgestelde categorie genoemd (herhalen verboden), de eerste die faalt drinkt.
 • 5 - Rijmen. Op volgorde van spelen wordt er een rijmend woord genoemd (herhalen verboden), de eertse die faalt drinkt.
 • 6 - Rechter buurman drinkt.
 • 8 - Linker buurman drinkt.
 • 10 - Quizmaster. De kaart wordt open voor deze persoon gelegd. Iedereen die een vraag van de quizmaster beantwoord moet drinken. Zodra er opnieuw een 10 gedraaid wordt, is die persoon de nieuwe quizmaster.
 • Boer - De speler mag een nieuwe regel verzinnen die gedurende de rest van het spel blijft gelden.
 • Vrouw - Iedereen staat op, houdt de rechter hand op het hart, groet met de linker en roept: "Hail to the queen, hoezéé hoezéé hoezéé'. De laatste drinkt.
 • Koning - Er wordt één borrel naar keuze aan het verzamelglas toegevoegd. Bij het omdraaien van de laatste koning moet de speler het verzamelglas leegdrinken, waarna het spel eindigd.