Johan Frisokanaal: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
Regel 1: Regel 1:
Kanaal in Friesland, officiele naam is '''Johan Willem Frisokanaal'''. Het is een zijtak van het [[Prinses Margrietkanaal]] en loopt naar [[Stavoren]]. Bij de Jelteslootbrug is het in het zomerseizoen altijd erg druk en dienen open zeilboten hun mast te strijken. De brug gaat vaak steeds maar voor één varrichting tegelijk open. Wegens de steeds toenemende drukte zowel op de weg als het water en subsidie van de Nederlandse overheid, is er in 2008 een [[aquaduct]] geopend.  
+
Kanaal in Friesland, officiële naam is '''Johan Willem Frisokanaal'''. Het is een zijtak van het [[Prinses Margrietkanaal]] en loopt naar [[Stavoren]]. Bij de Jelteslootbrug is het in het zomerseizoen altijd erg druk en dienen open zeilboten hun mast te strijken. De brug gaat vaak steeds maar voor één vaarrichting tegelijk open. Wegens de steeds toenemende drukte zowel op de weg als het water en subsidie van de Nederlandse overheid, is er in 2008 een [[aquaduct]] geopend.  
 
[[categorie:vaarwater]]
 
[[categorie:vaarwater]]

Versie van 13 mrt 2009 21:05

Kanaal in Friesland, officiële naam is Johan Willem Frisokanaal. Het is een zijtak van het Prinses Margrietkanaal en loopt naar Stavoren. Bij de Jelteslootbrug is het in het zomerseizoen altijd erg druk en dienen open zeilboten hun mast te strijken. De brug gaat vaak steeds maar voor één vaarrichting tegelijk open. Wegens de steeds toenemende drukte zowel op de weg als het water en subsidie van de Nederlandse overheid, is er in 2008 een aquaduct geopend.