Droogvallen: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
Regel 1: Regel 1:
'''Droogvallen''' is het met opzet [[vastlopen]] bij [[eb]]. Wanneer de bodem rondom de boot boven water is gekomen, is de boot drooggevallen. Je kan dan gaan wandelen (let op de [http://www.waddenzeesites.nl/wadikhebjelief/ erecode]).
+
'''Droogvallen''' is het (vaak met opzet) [[vastlopen]] bij [[eb]]. Wanneer de bodem rondom de boot boven water is gekomen, is de boot drooggevallen. Je kan dan gaan wandelen (let op de [http://www.waddenzeesites.nl/wadikhebjelief/ erecode]).
  
Droogvallen wordt alleen gedaan met boten die dit rechtop kunnen. Dit kan zijn doordat de bodem vlak genoeg is (rondbodems en [[platbodem|platbodems]]), of doordat en boot is uitgerust met [[wadpoten]].
+
Droogvallen wordt bij voorkeur alleen gedaan met boten die dit rechtop kunnen. Dit kan zijn doordat de bodem vlak genoeg is (rondbodems en [[platbodem|platbodems]]), of doordat en boot is uitgerust met [[wadpoten]].
  
 
[[Categorie:Zeilterm]]
 
[[Categorie:Zeilterm]]

Versie van 2 aug 2007 18:27

Droogvallen is het (vaak met opzet) vastlopen bij eb. Wanneer de bodem rondom de boot boven water is gekomen, is de boot drooggevallen. Je kan dan gaan wandelen (let op de erecode).

Droogvallen wordt bij voorkeur alleen gedaan met boten die dit rechtop kunnen. Dit kan zijn doordat de bodem vlak genoeg is (rondbodems en platbodems), of doordat en boot is uitgerust met wadpoten.