Dettol: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
(spelfoutjes)
k
 
(4 tussenliggende versies door 2 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Bacteriedodend goedje dat wordt gebruikt om de kleine bootjes schoon te maken. Bij het schoonmaken wel ook allesreiniger gebruiken, aangezien Dettol geen vet verwijdert. Na schoonmaken met Dettol ruikt je boot een beetje naar ziekenhuis, gelukkig vindt schoonmaken meestal vlak voor vertrek plaats.
+
[[Afbeelding:Dettolmolekuul.png|300px|thumb|right|Het Dettol molekuul in 3D]]
  
[[Categorie:Woordenboek]]
+
'''Dettol''' is een antisepticum (lees: bacteriedodend goedje) dat wordt gebruikt om Eurosboten schoon te maken. Bij het schoonmaken is het aan te raden om ook allesreiniger gebruiken, aangezien Dettol geen vet verwijdert. Na schoonmaken met Dettol ruikt je boot een beetje naar ziekenhuis, maar gelukkig vindt schoonmaken meestal vlak voor vertrek plaats.
 +
 
 +
Dettol is een merknaam, dus eigenlijk is het '''Chloorxylenol''' (C<sub>8</sub>H<sub>9</sub>ClO of 4-chloor-3,5-dimethylfenol).
 +
 
 +
== Externe links ==
 +
* [http://nl.wikipedia.org/wiki/Antisepticum Wikipedia over Antisceptica]
 +
* [http://nl.wikipedia.org/wiki/Chloorxylenol Wikipedia over Chloorxylenol]
 +
 
 +
[[Categorie:bootonderdeel]]

Huidige versie van 21 aug 2016 om 15:41

Het Dettol molekuul in 3D

Dettol is een antisepticum (lees: bacteriedodend goedje) dat wordt gebruikt om Eurosboten schoon te maken. Bij het schoonmaken is het aan te raden om ook allesreiniger gebruiken, aangezien Dettol geen vet verwijdert. Na schoonmaken met Dettol ruikt je boot een beetje naar ziekenhuis, maar gelukkig vindt schoonmaken meestal vlak voor vertrek plaats.

Dettol is een merknaam, dus eigenlijk is het Chloorxylenol (C8H9ClO of 4-chloor-3,5-dimethylfenol).

Externe links