Aardappelkanon: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
 
Regel 1: Regel 1:
Catapult gemaakt met elastiek om aardappels en soortgelijke voorwerpen af te schieten vanaf de [[Ebenhaëzer]]. Met de ontwikkeling van het aardappelkanon is gestart tijdens [[waddenweek]] 2 2004. Dit kanon had een bereik van ongeveer 100 meter en was niet geschikt voor waterballonnen, omdat deze tijdens de lancering al knapten. De beste uitvoering tot nu toe is gemaakt met o.a. 10 meter 10mm elastiek, welke op spanning wordt gebracht via een aantal katrollen door middel van de [[ankerlier]]. Uitgetest tijdens [[waddenweek]] 1 2005. Zeer gevreesd door de [[Nicolaas Mulerius]] aangezien het bereik enkele honderden meters bleek te zijn. Pas op zéér onveilig!!!
+
Catapult gemaakt met elastiek om aardappels en soortgelijke voorwerpen af te schieten vanaf de [[Ebenhaëzer]]. Met de ontwikkeling van het aardappelkanon is gestart tijdens [[waddenweek]] 2 2004. Dit kanon had een bereik van maximaal 102.7 meter en was niet geschikt voor waterballonnen, omdat deze tijdens de lancering al knapten. De beste uitvoering tot nu toe is gemaakt met o.a. 10 meter 10mm elastiek, welke op spanning wordt gebracht via een aantal katrollen door middel van de [[ankerlier]]. Uitgetest tijdens [[waddenweek]] 1 2005. Zeer gevreesd door de [[Nicolaas Mulerius]] aangezien het bereik enkele honderden meters bleek te zijn. Pas op zéér onveilig!!!
  
 
[[Categorie:Verhaal]]
 
[[Categorie:Verhaal]]

Huidige versie van 11 dec 2007 om 18:59

Catapult gemaakt met elastiek om aardappels en soortgelijke voorwerpen af te schieten vanaf de Ebenhaëzer. Met de ontwikkeling van het aardappelkanon is gestart tijdens waddenweek 2 2004. Dit kanon had een bereik van maximaal 102.7 meter en was niet geschikt voor waterballonnen, omdat deze tijdens de lancering al knapten. De beste uitvoering tot nu toe is gemaakt met o.a. 10 meter 10mm elastiek, welke op spanning wordt gebracht via een aantal katrollen door middel van de ankerlier. Uitgetest tijdens waddenweek 1 2005. Zeer gevreesd door de Nicolaas Mulerius aangezien het bereik enkele honderden meters bleek te zijn. Pas op zéér onveilig!!!