Baum GMBH

Uit EurosWiki

De heer Hendrich Frederich Baum, onder zijn vrienden ookwel bekend als Freddy, is de eigenaar en tevens enige werknemer van het bedrijfje Baum Fähre Baum, gevestigd in het pittoreske Memmert. Dit is het enige bedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in de productie van wantij-staken. Het eiland Memmert is hier uitermate geschikt voor doordat de zoute, overwegend noorden wind de Fähreberk doet groeien tot de geweldige 4 a 5 meter lengte zonder een dikte te bereiken van meer dan 20cm omtrek. De bomen blijven veerkrachtig en doorstaan daardoor de meeste stroming goed.

De kunst van het kweken van een Fähreberk zit hem vooral in de bonzai achtige groei waarmee gezorgd word dat de berk danwel rood (enkel omhoog stekende takken) danwel groen (enkel terug groeiende takken) bevat en deze zich allen bevinden in de bovenste 50 cm van de Berk.

Doordat Freddy een voorkeur heeft voor de fieren opsteken takken van de rode Fähreberk, en hij het bijhouden van groene berken een nare klus vind, word de rode Fahreberk vaak met extra korting verkocht. Dit heeft er toe geleid dat je voornamelijk rode Fähreberken tegenkomt en slechts enkele groenen. De Baum GMBH produceert ongeveer 15% groene berken en 85% rode berken.

Aangezien het eiland Memmert erg ondiep is, blijf het moeilijk om een bezoek te brengen aan de Baum gmbh. Het afleveren van de nieuwe oogst geschied daarom enkel bij springtij, waarop Freddy gewapend met een Amphibische bolderkar al wadlopend de tocht naar Juist volbrengt.