Introductie 2020

/ /

Wat leuk dat je geïnteresseerd bent in zeilen bij Euros!

 

Iedere woensdag van september zal laserzeilen plaatsvinden op het WSC, onze thuisbasis aan het Twente Kanaal. Mocht je het leuk vinden om eens kennis te maken met onze sportiefste zeildiscipline dan ben je van harte uitgenodigd! Onder normale omstandigheden borrelen wij altijd op woensdag op het WSC. Dit gaat bijna altijd gepaard met een heerlijk avond maal. Super gezellig en je hoeft niet zelf te koken!
Voor het laser zeilen op woensdag kan je je inschrijven onder de volgende link:

 

Kom een woensdag Laserzeilen! 👆

 

Gedurende het jaar wordt er verder veel gezeild in weekenden en vakanties, om je kennis te laten maken met deze verschillende zeildisciplines is het leuk om een introductie weekend mee te gaan. Dit jaar, om de groepen wat op te splitsen, zullen er 3 zeilweekenden worden georganiseerd. Dit om de groepen klein en veilig te houden.

In het weekend 18/19/20 september zal er een zwaard en openboten weekend worden georganiseerd. Onze thuishaven in Akkrum zal dienen als uitvalsbasis voor dagtripjes met sportief zeilen. Er zal gezeild worden in onze eigen lasers, valkjes en een van onze eigen bootjes gehuurd worden. gedurende dag zal er instructie gegeven worden voor de mensen die het zeilen nog niet (zo goed) onder de knie hebben en je hebt direct gezellig contact met je mede studenten!

Het daaropvolgende weekend (25/26/27 september) wordt een Friesland tourweekend. Ons standaard recept voor een ongelofelijke tijd. Met onze kleine bootjes zal Friesland doorkruist worden waar de nadruk ligt op comfortabel zeilen op onze eigen kajuit bootjes. Overnachten aan een steiger in Friesland is daarbij niet ondenkbaar, lekker weg van de coronacrisis met je nieuwe vrienden.

In het laatste weekend (2/3/4 oktober) zal er een skûtsje gehuurd worden. Dit is een ouderwetse Nederlandse zeildiscipline die in het studentzeilen naam en faam draagt door de gezellige borrels en epische wedstrijden met deze grote stalen ragbakken. Hiermee zal er ook door Friesland getourd worden en afhankelijk van het weer is het super hard werken, of heel relaxed dobberen.

 

Schrijf je in voor de intro! 👆

 

Het is ook voor ons schipperen tussen de coronaregels, en doen waar we van houden, zeilen! Om dit met elkaar te rijmen zullen een aantal dingen er anders aan toe gaan dan normaal. Ten eerste kunnen we niet gezellig met z’n allen op de boot slapen of borrelen, maar zullen er tentjes en matjes meegenomen moeten worden. zie hiervoor ook het inschrijfformulier.
Omdat zeilen een sport is hoeven we op de boten geen anderhalve meter afstand te houden. Dit kan in veel gevallen ook niet. Vind je dit spannend of onwenselijk? Kom dan graag langs op een woensdag, of neem contact met ons op wat verder mogelijk is.
Denk je, fijn dat we wel gewoon kunnen zeilen met alle regels? Top! Dan zien we je graag bij een van de kennismakingsweekenden, woensdagen en/of de borrels.

 

Meteen lid worden?

Gewoon meteen lid worden bij Euros? Dat kan! Vul het inschrijfformulier in. Deze kun je vervolgens inleveren bij de secretaris. Dit kan persoonlijk, via het postvakje in het sportcentrum, per post naar Auke Vleerstraat 99, 7547 AN Enschede of per mail (ingescand) naar secretaris@euros.nl