Centraal Beheer Euros

CBE

E-mailadres:
cbe@euros.nl

Commissieleden:
Martijn Verkleij (Contactpersoon)
Ezra van der Ven (Lid)

Het Centraal Beheer Euros is een commissie van de Student Union en beheert het Universitair Watersportcomplex. We bestaan uit drie leden van de verschillende Euros-verenigingen. We doen de gezamenlijke communicatie over het gebouw en terrein met onze bootsman Lloyd, het Facilitair Bedrijf, het schoonmaakbedrijf, het Sportcentrum, de Beveiliging van de UT, het Evenementenbureau, de gemeente Enschede en de Student Union. Samen met de SocCie, het bestuur van Stichting de Sevende Camer (het SB) en de besturen van D.K.V., D.R.V. en D.Z. Euros zorgen we ervoor dat het gebouw en terrein in een goede staat blijven en dat de belangen van Euros in het algemeen als één blok behartigd worden. Als lid zul je niet altijd evenveel merken van wat we doen voor het gebouw. We willen daarom hier kort overzichtje bieden wat we voor jou en het bestuur van je vereniging kunnen betekenen.

Onderhoud en schades

Een van de belangrijkste taken van het CBE is het in goede staat houden en beheren van de gebouwen en het terrein. Als het gaat om de sociëteit (kroeg en keuken) in de Sevende Camer (het gebied van de trap tot aan de klapdeur naar de gang) doen we dit zoveel mogelijk in samenwerking met de SocCie. Als je iets opmerkt dat kapot is, of verbeterd kan worden, meld het aan je bestuur zodat zij het door kunnen geven of neem contact met ons op! Wij zullen er dan samen met het Facilitair Bedrijf voor zorgen dat de schades zo snel mogelijk opgelost worden.

Verbeteringen en wijzigingen (van gat in de muur tot nieuwe loods)

Wij zorgen voor verbeteringen aan het gebouw en terrein. In het verleden hebben we bijvoorbeeld meegewerkt aan de realisatie van de blauwe zeilloods en op het moment zijn we bezig met nieuwe vlotten voor roeien en kano. Naast deze grote projecten helpen we je ook bij kleine wijzigingen aan het complex. Bij het boren van gaten bijvoorbeeld kan er bijvoorbeeld een leiding geraakt worden, waarna de gevolgen niet te overzien zijn. Wij hebben inzicht in de positie van de leidingen en nemen deze kleine werkzaamheden daarom graag voor je uit handen!

Verzekering en financiën Lloyd (bootsman)

We beheren namens de Student Union het watersportcomplex en de bijbehorende financiën. Ook de financiën die voortkomen uit de werkzaamheden van de bootsman worden door ons afgehandeld. Hierdoor nemen we hem een stukje werk uit handen. Daarnaast zorgen wij voor de verzekering van de boten van alle Euros verenigingen. Hierdoor houden we samen de kosten laag.

Schoonmaak (samen naar een schoon watersportcomplex)

Samen met het schoonmaakbedrijf Asito zorgen we voor een schoon gebouw en terrein. Als gebruiker ben jij verantwoordelijk voor het veegschoon opleveren van het gebouw. Asito zorgt er daarna voor dat alles er weer brandschoon bijligt. Als je een feestje hebt gehad op een avond, hebben we met zijn allen afgesproken dat jij zorgt dat alles voor 12 uur is opgeruimd. Omdat de schoonmakers meestal vroeg in de ochtend komen, gaan we in dat geval wel even in overleg met Asito, zodat de schoonmakers dan iets later komen, zodat jij de tijd hebt om op te ruimen.

Asito maakt echter niet alles schoon. In samenwerking met de SocCie is er een rooster, waarbij iedere maand een vereniging verantwoordelijk is voor het schoonmaken en opruimen van de gezamenlijke ruimtes zoals de keuken, de kroeg, de commissiekamer en het terrein buiten.

Als iedereen een beetje werk doet, houden we samen alles gemakkelijk schoon en netjes. Een onderdeel hiervan is dat je na het drinken van koffie je beker in de keuken zet en af en toe een rek door de vaatwasser doet. Of dat je de posters voor jouw gave evenement alleen op de daarvoor aangewezen prikborden ophangt.

Toegang tot het gebouw (en afsluiten)

We zorgen met de Dienst Beveiliging van de Universiteit dat jij toegang hebt tot het gebouw. Weet je niet hoe je toegang hebt tot het gebouw of hoe je het gebouw moet afsluiten? Neem dan contact op met het bestuur van je vereniging.

Veiligheid op het Watersportcomplex

Wij zorgen voor een veilig gebruik van het gebouw en terreinen. Zo regelen wij dat verenigingen leden (gratis) kunnen opleiden tot bedrijfshulpverlener (BHV) en dragen zorg voor crisisplannen en houden contact met de brandweer en politie.

Vergunningen

Wij zorgen ervoor dat de voorwaarden voor verschillende vergunningen op orde zijn. Hierdoor kunnen klussers veilig en volgens de milieuvergunning werken met chemicaliën. Helaas is het door al die chemicaliën bij ons en onze buren (Avia en Vredestein) niet toegestaan om vuur te stoken. Wel zijn we bezig om de voorwaarden voor een vergunning voor het overnachten van kleine groepen in de Sevende Camer te scheppen. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld makkelijker trainingsweekenden van andere verenigingen op het watersportcomplex gehouden worden.

Internet en eduroam

Samen met ICTS zorgen we voor een goed netwerk op het watersportcomplex. Pas sinds 2011 is het watersportcomplex via een speciaal voor ons aangelegde glasvezelkabel aangesloten op het netwerk van de Universiteit. Hiervoor moesten we het doen met een traag ISDN lijntje. Het CBE heeft zich toen hardgemaakt voor een snelle internetverbinding.

Werkzaamheden

Wij houden contact met de Universiteit, de haven, de Gemeente en Rijkswaterstaat rondom werkzaamheden. Dit jaar zijn we bijvoorbeeld druk geweest rond het baggeren van het kanaal en op dit moment overleggen we over de verkeerssituatie en de bereikbaarheid van het UWC tijdens de werkzaamheden aan de Auke Vleerstraat, zodat we de overlast voor jullie zoveel mogelijk beperken.

Zoals uit bovenstaande punten blijkt kunnen wij vanuit het CBE veel voor jou en je vereniging betekenen. Het CBE staat altijd open voor goede ideeën, constructieve opmerkingen of vragen wat betreft onderhoud en verbeteringen van het UWC. Het CBE is te bereiken via het bestuur van je vereniging of via mail: cbe@euros.nl

Voorzitter: Rogier Hafkenscheid
Gebouwbeheerder: Mart Langereis
Penningmeester: Madelon Voets