Nieuws Archief

Sea Sailing 2018

Door: Harmen Rockler

Take a trip to Scotland this summer during our sea sailing period. Sail onboard Jaffa around the Scottish Isles, enjoying a variety of whiskeys and gorgeous views along the way.

Lees verder ... »

Spring Intro Weekend Photos

Door: Harmen Rockler

Lees verder ... »

Introductieprogramma

Door: Harmen Rockler

Lees verder ... »

Spring Intro Weekend

Door: Harmen Rockler

Lees verder ... »

Spring Lecture Series

Door: Harmen Rockler

Sharpen your sailing skills at our spring lecture series featuring a variety of topics. These lectures happen at 18:00 on Wednesdays at the Sevende Camer.

Video: Flying boats

Door: Harmen Rockler

Our fleet is back in the water after a winter full of work. See photos here.

//

Lees verder ... »

De 24uurs met Jaffa en Raaskal

Door: Wouter

Tijdens de Kick-In is er met Jaffa en Raaskal meegedaan aan de jaarlijkse 24uurs zeilrace op het Markermeer, IJsselmeer en de waddenzee. Jaffa deed zoals gebruikelijk mee in de wedstrijd in de ORC3 klasse, en voor Raaskal was het de eerste deelname in de tourtoucht Net zoals voorgaande jaren was de bemanning van Jaffa vrij snel rond, en ook Raaskal had snel 3 geweldige zeilers die de uitdaging aangingen om in 24 uur zoveel mogelijk mijlen af te leggen via verschillende routes.

Lees verder ... »

Zeezeilrace Jaffa

Door: Gerard van Leeuwe

5 uur voor de start van de Zeezeilrace zijn wij, Arjan, Wouter, Jur, Jacco, Anita en Laura, de laatste voorbereidingen voor onze bikkeltocht aan het doen. 5 dagen op zee in volledige racemodus vraagt het nodige voorwerk.Vanaf de start in Scheveningen zullen we de via de Engelse zuidkust Wolfs Rock ronden en in Plymouth eindigen. 

Lees verder ... »

Het begint weer te kriebelen!

Door: Bram

Het begint in de tenen, in de 8 kleine om precies te zijn. Opmerkelijk is dat het in beide voeten te gelijk begint. Daarna breidt het zich uit naar de grote tenen. Dit jaarlijks terugkerend fenomeen is iets wat bij mij ongeveer in begin februari begint te spelen. Dit is het voor mij het teken dat het bijna korte broeken weer is. De eerste korte broekendag valt heel toevallig altijd samen met warme truiendag. Dat er nog drie vorstperiodes moeten komen, en de gemeente Den Haag nog twee maanden zout strooit, mag de pret niet drukken. Het is weer lente!

Lees verder ... »

IJsselmeer Wintercup wedstrijdweekend 4

Door: Jelle Fokkema

Nadat weekend 3 niet door ging door flinke windkracht 10 die over het IJsselmeer heen blies werd er vorig weekend met frisse moed gestart. Met Diederik, Jacco, Jelle, Martijn, Menno, Nga en Wouter verscheen Jaffa met een goed gevulde bemanning aan start. 

Lees verder ... »

IJsselmeer Wintercup Winterwedstrijd 1

Door: Arjan Bosscha

Afgelopen weekend hebben Arjan, Jelle, Jur, Gerard, Madelon en Wouter meegevaren met de eerste wedstrijd van de EWVA IJsselmeer Wintercup 2016/2017. In deze competitie nemen verscheidene scherpe jachten uit de ORC1 t/m 4 het tegen elkaar op.

Op deze eerste wedstrijddag zijn twee wedstrijden gevaren; een up-down wind baan en een traditionele baan met finisch in het Krabbersgat voor het Clubgebouw van de organiserende vereniging. 

Lees verder ... »

Friesland Zwerfweek

Door: Laura Kester

Ook dit jaar was eerste week van de vakantie in mijn agenda weer geblokt voor de friesland zwerfweek. Je hebt je laatste tentamens gehad, je projecten ingeleverd en dan snel je tas inpakken voor een heerlijk weekje uitwaaien, ontstressen, zonnen, bar hangen en natuurlijk heel veel zeilen. Ook dit jaar was de Ebenhaezer ons varende huis, haven en kroeg. Daarnaast waren ook de Witte Draeck, Raaskal en een aantal extra valkjes met ons mee.

Lees verder ... »

Waddenweek 2016

Door: Arthur Vogelzang

Zoals al vele jaren is er ook dit jaar weer een waddenweek gevaren met de leden die mee wouden en een bemanning van het schipperscollege. Het kan natuurlijk niet anders dan dat dit goede verhalen oplevert.

Als eerste het recept voor dit soort verhalen: Men neme 1 schip (Ebenhaëzer, 26 m lang, 40+ ton staal, 160 m2 zeil), vul dit schip met 20+ mensen en top het af met veel eten, snaaivoer, frisdrank, lauwe Grolsch en andere drank. Laat het schip vervolgens los op de Waddenzee en een leuke week is gegarandeerd.

Ebenhaezer

Lees verder ... »

I-Jaffa met pinksteren

Door: Herjan Treurniet

Het lange Pinksterweekend leent zich over het algmeen uitstekend om lekker te gaan zeilen: dat extra dagje zorgt er voor dat je net wat verder kunt varen, meer kunt leren en harder kunt genieten. Zodoende stappen we dus vrijdagavond met zijn vijven aan boord van Jaffa in Enkhuizen. Na een korte check van de voorraden aan boord doen we inkopen bij de verkeerde supermarkt: hij blijkt ongeveer dicht te gaan als we binnenkomen. Onze inkoopactie wordt dus ietwat vroegtijdig afgebroken, wat later dit weekend ernstige gevolgen zal hebben...

Lees verder ... »

Voorjaarsprogramma

Door: Jelle Doorn

FZW 1 2016Dit voorjaar organiseert Euros een gezellig voorjaarsprogramma. Dit programma is DE kans bij uitstek om deze gave vereniging te leren kennen. Het programma bestaat uit een kennismakingsborrel, een introductieweekend en een barbecue. Bij dit item kan je jezelf in 1x voor alles inschrijven voor maar 45 euro.

Lees verder ... »