Wekploeg: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
 
(16 tussenliggende versies door 12 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Bij evenementen op of met de [[Ebenhaëzer]] is er elke dag een wekploeg. Deze groep staat iets eerder op dan de rest, ruimt de bar op en verzorgd het ontbijt. Om het wekken efficient uit te voeren zijn een aantal dingen belangrijk:
+
Bij evenementen op of met de [[Ebenhaëzer]] is er elke dag een wekploeg. Deze groep staat iets eerder op dan de rest, ruimt de bar op en verzorgt het ontbijt. Om het wekken efficient uit te voeren is het volgende stappenplan belangrijk:
*Zo snel mogelijk water opzetten voor afwassen en koffie en thee
+
 
*[[Het bakken van eieren]] gaat veel beter onder genot van een leuk muziekje (bijvoorbeeld de [[Opsta cd]])
+
*''' Zet allemaal je wekker''' op je telefoon de avond van te voren.<br>
*In principe geldt: eerst ontbijt brengen naar de kleine bootjes, dan het vooronder van de Ebenhaëzer, vervolgens het ruim en als laatste de [[bemanning (Ebenhaëzer)|bemanning]].
+
*''' Zet als eerste de pan met water op het vuur''' nadat je wakker bent geworden. Bij grote evenementen niet alleen de waterpan, maar ook een grote pan met water. (''Voordeel is dan dat de kleine waterpan snel aan de kook is voor de eerste koffie en thee en dat de grote pan vervolgens meer water biedt voor de resterde gewenste koffie, thee en afwaswater.)''<br>
 +
*''' Wek je mede wekploeggenoten''' indien die nog niet wakker zijn.<br>
 +
* Ruim de bar en keuken op.<br>
 +
*''' Zet koffie en thee.<br>
 +
*''' Maak [[ontbijt]].'''<br>
 +
*''' Zet de [[opsta cd]] of andere muziek hard aan'''
 +
*''' Breng het ontbijt meteen rond.''' Laat het ontbijt niet eerst afkoelen op de bar, maar breng ze meteen rond en serveer er de gewenste koffie of thee bij zodat de ontbijter niet met een droge bek achterblijft. ''(In principe geldt: eerst ontbijt brengen naar de kleine bootjes, dan het vooronder van de Ebenhaëzer, vervolgens het ruim en als laatste de [[bemanning (Ebenhaëzer)|bemanning]].)''
 +
* Zorg dat er voldoende heet afwaswater is en neem de complimenten voor het heerlijke ontbijt op bed in ontvangst.
 
<br>
 
<br>
Sommige wekploegen wijken af van het gebruikelijke ontbijt van gebakken ei (met spek, kaas en [[herfst]]). Het afwijken is meestal geen groot succes, veel alternatieven duren lang om te bereiden en/of geven slechts een matige bodem voor een dag zeilen.
+
'''Waarschuwing''': Het consumeren van een ontbijt is ten zeerste af te raden voor brakke mensen en kan een [[K'tje|morning after K-tje]] tot gevolg hebben!
  
Andere mogelijke taken tijdens een [[evenement]] zijn: [[kookboot]], [[schoonmaakboot]] of [[laserboot]].
+
Andere mogelijke taken tijdens een [[evenement]] zijn: [[kookboot]], [[schoonmaakboot]], [[afwasboot]] of [[laserboot]].
  
[[Categorie:Euros Woord]]
+
[[Categorie:Euroswoord]]

Huidige versie van 11 okt 2016 om 15:59

Bij evenementen op of met de Ebenhaëzer is er elke dag een wekploeg. Deze groep staat iets eerder op dan de rest, ruimt de bar op en verzorgt het ontbijt. Om het wekken efficient uit te voeren is het volgende stappenplan belangrijk:

  • Zet allemaal je wekker op je telefoon de avond van te voren.
  • Zet als eerste de pan met water op het vuur nadat je wakker bent geworden. Bij grote evenementen niet alleen de waterpan, maar ook een grote pan met water. (Voordeel is dan dat de kleine waterpan snel aan de kook is voor de eerste koffie en thee en dat de grote pan vervolgens meer water biedt voor de resterde gewenste koffie, thee en afwaswater.)
  • Wek je mede wekploeggenoten indien die nog niet wakker zijn.
  • Ruim de bar en keuken op.
  • Zet koffie en thee.
  • Maak ontbijt.
  • Zet de opsta cd of andere muziek hard aan
  • Breng het ontbijt meteen rond. Laat het ontbijt niet eerst afkoelen op de bar, maar breng ze meteen rond en serveer er de gewenste koffie of thee bij zodat de ontbijter niet met een droge bek achterblijft. (In principe geldt: eerst ontbijt brengen naar de kleine bootjes, dan het vooronder van de Ebenhaëzer, vervolgens het ruim en als laatste de bemanning.)
  • Zorg dat er voldoende heet afwaswater is en neem de complimenten voor het heerlijke ontbijt op bed in ontvangst.


Waarschuwing: Het consumeren van een ontbijt is ten zeerste af te raden voor brakke mensen en kan een morning after K-tje tot gevolg hebben!

Andere mogelijke taken tijdens een evenement zijn: kookboot, schoonmaakboot, afwasboot of laserboot.