Waterballast: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
 
k
Regel 1: Regel 1:
Waterballast is een middel om de [[gewichtsstabiliteit]] van de boot te bevorderen. Waterballast wordt meestal uitgevoerd als twee watertanks, zo ver mogelijk van het middenvlak van de boot af. Met een pomp kan dan het water naar de tank aan loef worden gebracht. Meestal wordt tussen 10% en 20% van de [[waterverplaatsing]] aan waterballast gebruikt. Op de [[waterrat]] is dit al voorbereidt. De tanks zitten er al. Op [[Teerling]] en [[Raaskal]] worden ze thans gebruikt als bakskist.
+
'''Waterballast''' is een middel om de [[gewichtsstabiliteit]] van de boot te bevorderen. Waterballast wordt meestal uitgevoerd als twee watertanks, zo ver mogelijk van het middenvlak van de boot af. Met een pomp kan dan het water naar de tank aan loef worden gebracht. Meestal wordt tussen 10% en 20% van de [[waterverplaatsing]] aan waterballast gebruikt. Op de [[waterrat]] is dit al voorbereidt. De tanks zitten er al. Op [[Teerling]] en [[Raaskal]] worden ze thans gebruikt als bakskist.
  
 
[[categorie:bootonderdeel]]
 
[[categorie:bootonderdeel]]

Versie van 8 okt 2007 00:19

Waterballast is een middel om de gewichtsstabiliteit van de boot te bevorderen. Waterballast wordt meestal uitgevoerd als twee watertanks, zo ver mogelijk van het middenvlak van de boot af. Met een pomp kan dan het water naar de tank aan loef worden gebracht. Meestal wordt tussen 10% en 20% van de waterverplaatsing aan waterballast gebruikt. Op de waterrat is dit al voorbereidt. De tanks zitten er al. Op Teerling en Raaskal worden ze thans gebruikt als bakskist.