Viertakt: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
Regel 1: Regel 1:
Een '''viertaktmotor''' is een zuigermotor die twee complete omwentelingen maakt om weer in de uitgangstoestand terug te keren. De motor is uitgevonden door Nicolaus Otto in 1876, en wordt daarom soms ook wel Ottomotor genoemd.
+
Een '''viertaktmotor''' is een zuigermotor die twee complete omwentelingen maakt om weer in de uitgangstoestand terug te keren. De motor is uitgevonden door Nicolaus Otto in 1876, en wordt daarom soms ook wel Ottomotor genoemd. Vrijwel alle motoren die we bij Euros gebruiken (zowel [[inboordmotor|binnen-]] als [[buitenboordmotor|buitenboord]]) zijn viertaktmotoren. De motor van de bijboot van [[Jaffa]] is de enige uitzondering.
 +
 
 +
Viertaktbuitenboordmotoren lopen op normale Euro 95-benzine, er hoeft geen mengsmering aan te worden toegevoegd.
  
 
== Zie ook ==
 
== Zie ook ==

Versie van 21 aug 2016 15:50

Een viertaktmotor is een zuigermotor die twee complete omwentelingen maakt om weer in de uitgangstoestand terug te keren. De motor is uitgevonden door Nicolaus Otto in 1876, en wordt daarom soms ook wel Ottomotor genoemd. Vrijwel alle motoren die we bij Euros gebruiken (zowel binnen- als buitenboord) zijn viertaktmotoren. De motor van de bijboot van Jaffa is de enige uitzondering.

Viertaktbuitenboordmotoren lopen op normale Euro 95-benzine, er hoeft geen mengsmering aan te worden toegevoegd.

Zie ook