Varianta kluslijst 2012-2013

Uit EurosWiki

Hier staat de kluslijst voor de Varianta 18 in het eerste klusseizoen, in 2012-2013.

Kluslijst

Grote verbouwingen

Klus Naam Tijd Prioriteit (0 = heel veel) Uitleg
Verbouwen hondekooien veel 0 Verplaatsen van het schot naar achter. Volledige hondekooi schot eruit halen, behalve 5 cm onder rand bovenin bakskist. Vervolgens een halve meter naar achteren nieuw schot plaatsen tot de romp. Daarna vloer inbouwen en afdekking bovenkant van hout.
Inbouwen zijvakken veel 1 Inbouwen van zijvakken. Maat is onder de gangboorden en vertikaal naar beneden. De versteviging halverwege de kajuit heeft dus ongeveer dezelfde maat. Zijvakken worden gebouwd van hout en daarna in de boot geplakt.
Bouwen instapplank Alleen instapplank, géén volledige planken in de hele kajuit.

Inbouw

Klus Naam Tijd Prioriteit Uitleg
Monteren Motorsteun 1 Bakboord zit versteviging ingelamineerd. In de handleiding staat een schets en de versteviging is te horen.
Monteren Gennakerboom 1 Geen specifieke plek op dek. Uitgeschoven moet de punt in het midden zitten. Carrosserieringen en borgmoeren.
Monteren Lier 1 Er was twijfel of een lier nodig is: tijdens het varen is hij niet gemist. Hij is echter nodig voor de maststrijk. Andere mogelijkheden (zoals e.e.a. vertraging met lijnen en blokken) zijn niet goedkoper dan een lier en lastiger te bedienen.
Maken & Monteren Wrikdol 2
Maken Wrikriem 2 Marinus kan gevraagd worden om een wrikriem te maken. Anders Paul Klaarwater (deze heeft dit wel eens eerder aangeboden).
Monteren Kompas 1 uur 2 Sinds het besluit om Teerling te verkopen kan er niet meer met twee boten op het Wad gevaren worden. Behalve inventaris zijn slechts twee aanpassingen aan de boot nodig: een kompas en een plek om lifelines aan vast te maken. Een eenvoudig kompas kost 75 euro, makkelijk te bevestigen en direct een handkompas.
Haak lifelines 1 uur 2 Idem.
EL-installatie Frederik 2 zie: EL-systeem Varianta
Maken kookdoos 1 In een van de zijvakken, plank aanpassen en origobak eronder bouwen.
Kussens 1 Als de boot is gearriveerd gaan Martijn van D en Jasper koudschuim en UV-skai bestellen voor Jaffa en de VA18.

Overig

Klus Naam Tijd Prioriteit Uitleg
Inventarislijst & aanschaf 1 n.v.t.
Lijn, naam boot plakken 2 uur 1 Want de creatieveling in mij zegt dat de totaal witte boot er mooier van wordt: [1]
Contact zeilmakerij Jasper n.v.t. 1

Aanschaf

Van winkels waar meer dingen vandaan kunnen komen, kan hier een lijst worden bijgehouden.

George Kniest