The ultimate double layered chocolate cake

Uit EurosWiki
Versie door Har (overleg | bijdragen) op 21 jan 2007 om 23:44

Deze voortreffelijke chocolade taart, is voor het eerst tijdens het lafvearen in het najaar van 2004 gemaakt. Dit amerikaanse recept is een echte aanrader voor de die-hard chocolade fan.

Voor de cake Voor de topping
3 ons pure chocolade 1 pond pure chocolade
1 ½ cup hete koffie 1 cup slagroom (vloeibaar)
3 cups suiker 4 lepels suiker
2 ½ cup bloem ¼ cup roomboter
1 ½ cup cacoa poeder
2 theelepels baking soda Verdere benodigdheden en wetenswaardigheden
¾ theelepel bakpoeder 2 appeltaart vormen
1 ¼ theelepel zout 1 cup = ± 240 ml
3 middel grote eieren
¾ cup zonnebloem olie
1 ½ cup karnemelk
¾ theelepel vanille

Het maken van de twee chocolade cake lagen

Verwarm de over voor op ± 170 °C (300 °F). Vet de 2 ronde appeltaarvormen in en bestrooi ze met bloem. Snij de chocolade zo fijn mogelijk en voeg de koffie toe. Roer goed en laat staan tot de chocolade is gesmolten.

Doe suiker, bloem, cacao, baking soda, bakpoeder en zout in een kom en roer goed door. Doe in een andere kom de eieren en klop deze totdat deze dik en citroen-kleurig is. Voeg langzaam de olie, karnemelk, vanille en gesmolten-chocolade-mix toe aan de eieren en roer goed door. Voeg vervolgens de suiker/bloem-mix toe en roer dit ook weer goed door. Verdeel het beslag over de twee vormen en zet ze in het midden van de hete oven voor ongeveer 1 uur.

Laat de twee chocolade cake lagen afkoelen en haal de vormen er voorzichtig af.

Het maken van de chocolade topping

Snij de chocolade zo fijn mogelijk. Breng in een pan de slagroom en suiker rustig aan de kook totdat de suiker is opgelost. Haal de pan van het vuur en voeg de chocolade toe, roer totdat de chocolade geheel gesmolten is. Snij de boter in stukjes en voeg het toe aan de chocolade mix en roer het door totdat het een gladde mix is geworden.

Laat de topping al roerende afkoelen totdat ’t stropering is. Doe tussen de twee chocolade lagen stevig geklopte slagroom en doe de topping over het geheel. Zet de taart in de koelkast zodat de topping hard wordt.

En klaar is the ultimate double layered chocolate cake!!! :)