TOZ: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
Regel 1: Regel 1:
 
[[Afbeelding:TOZ2007.JPG|thumb|300px|right|Wandeling over een plaat onder [[Ameland]]]]
 
[[Afbeelding:TOZ2007.JPG|thumb|300px|right|Wandeling over een plaat onder [[Ameland]]]]
  
'''T'''eerling '''O'''p '''Z'''ee is een [[evenement]] waarmee met [[Teerling]] en tocht over de [[Waddenzee]] en kustwateren wordt gemaakt in de zomer.
+
'''T'''eerling '''O'''p '''Z'''ee is een [[evenement]] waarmee met [[Teerling]] een tocht over de [[Waddenzee]] en kustwateren wordt gemaakt in de zomer.
  
Op een '''TOZ''' worden de mogelijkheden van een [[Waterrat]] tot het uiterste benut. We doen dingen die met geen enkele andere boot kunnen. Het oost-wad en Duitse wad zijn voor andere Euros boten niet bereikbaar (behalve de [[Ebenhaëzer]]). Een van de hoogtepunten is het bewust met [[laagwater]] vast varen. Omdat er dan nog slechts 90cm water staat, kun je prima uitstappen en een wandeling maken over een drooggevallen zandplaat. (zie afbeelding)
+
Op een '''TOZ''' worden de mogelijkheden van een [[Waterrat]] tot het uiterste benut. We doen dingen die met geen enkele andere boot kunnen. Het oost-wad en Duitse wad zijn voor andere Euros boten niet bereikbaar (behalve de [[Ebenhaëzer]]). Een van de hoogtepunten is het bewust met [[laagwater]] vast varen. Omdat er dan nog slechts 90cm water staat, kun je prima uitstappen en een wandeling maken over een drooggevallen zandplaat (zie afbeelding). Daarnaast kan er met goed weer ook over de [[Noordzee]] gevaren worden.
  
 
Voor 2008 zijn er plannen om het hele Duitse wad af te varen en te wisselen ter hoogte van [[Waddeneiland|Wangerooge]] aan het vaste land. De plannen wijzigen nog regelmatig. Als je mee wilt moet je de mogelijke schippers eens vragen.
 
Voor 2008 zijn er plannen om het hele Duitse wad af te varen en te wisselen ter hoogte van [[Waddeneiland|Wangerooge]] aan het vaste land. De plannen wijzigen nog regelmatig. Als je mee wilt moet je de mogelijke schippers eens vragen.

Versie van 28 nov 2007 18:04

Wandeling over een plaat onder Ameland

Teerling Op Zee is een evenement waarmee met Teerling een tocht over de Waddenzee en kustwateren wordt gemaakt in de zomer.

Op een TOZ worden de mogelijkheden van een Waterrat tot het uiterste benut. We doen dingen die met geen enkele andere boot kunnen. Het oost-wad en Duitse wad zijn voor andere Euros boten niet bereikbaar (behalve de Ebenhaëzer). Een van de hoogtepunten is het bewust met laagwater vast varen. Omdat er dan nog slechts 90cm water staat, kun je prima uitstappen en een wandeling maken over een drooggevallen zandplaat (zie afbeelding). Daarnaast kan er met goed weer ook over de Noordzee gevaren worden.

Voor 2008 zijn er plannen om het hele Duitse wad af te varen en te wisselen ter hoogte van Wangerooge aan het vaste land. De plannen wijzigen nog regelmatig. Als je mee wilt moet je de mogelijke schippers eens vragen.

Evenement Schipper Bemanning Route
TOZ 2006 week 1 Siebe Richard en Martin Akkrum, Lauwersoog, Schiermonnikoog, Groningen, Delfzijl, Borkum, Juist, Greetsiel
TOZ 2006 week 2 Willem Steven, Erik(3 dagen), Linda(3 dagen) Greetsiel, Borkum, Lauwersoog, Schiermonninkoog, Ameland, Anker stop bij Vlieland, Franeker, Workum
TOZ 2007 Willem Steven,Helmich(3 dagen) en Linda(4 dagen) Akkrum, Princenhof, Delfzijl, Juist, Lauwersoog (2), (zandplaat), Ameland, Lauwersoog, Joure, Workum
TOZ 2008 deel 1 Willem ?? Akkrum, Hartesiel
TOZ 2008 deel 2 Steven ?? Hartesiel, Workum