Sussi en Leo tour

Uit EurosWiki

De Sussi en Leo tour is de zeezeilvakantie, periode 3 in 1999, met de volgende bemanning: Erwin Bruinsma (Skip), Manus Barten (Lijder), Dennis Keizer (De Man), Alice Ruiter (Vrouw). Deze zeezeilvakantie begon in Göteborg (Zweden), ging vervolgens naar Oslo (Noorwegen) en eindigde in Skagen (Denemarken). In het kleine plaatsje Son in Noorwegen werd door een dronken Noor met lovende woorden gesproken over de band Sussi en Leo in Skagen. Toen zij deze zeer sympatieke Noor in Oslo weer tegen kwamen en hij wederom over Sussi en Leo begon, heeft de bemanning besloten dat zodra ze in Skagen waren ze toch echt naar de band zouden gaan kijken.

De band bleek een erg slechte maar leuke band te zijn. De band speelde in een zijstraatje in een kleine knusse kroeg. De kroeg was bom vol met dronken 40-ers en 50-ers die op stoelen en tafels stond te dansen op de muziek van Sussi en Leo (de bemanning kreeg bijna plaatsvervangende schaamte en barsten in lachen uit bij binnenkomst).

Een korte omschrijving van Sussi en Leo is nuttig om een goed beeld te krijgen. Bij binnenkomst was het eerst even goed kijken wie Sussi was en wie Leo. Sussi speelde electische gitaar en leek een aantal verdwaalde donkere haren op haar kin te hebben en Leo speelde acordeon en was een heel timide mannetje. Ze speelden voornamelijk covers en een aantal Deense (?) nummers.

Het publiek is ook zeker noemenswaardig; ze waren zoals al eerder gezegd dronken maar erg aardig. Doordat het zo druk was kon je slecht bij de bar komen, dus als je bier wilde, gaf je het geld waarvoor je bier wilde richting bar, dit ging een 3 a 4 tal handen door voordat 't bij de bar was en een paar minuten later kwam het bier jou kant op via datzelfde aantal of nog meer handen. Hoezo eerlijk en behulpzaam :-) !