Stuurman: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
 
k
 
Regel 1: Regel 1:
De '''stuurman''', ook wel roerganger genoemd, is degene die zich aan het [[roer]] van een [[boot]] bevindt. De stuurman heeft bij wat hardere wind een grote invloed op hoe droog de overige bemanning blijft. Vind je het te nat worden aan dek, dan kun je overwegen de taak van de stuurman over te nemen. Naast dat jij natuurlijk veel beter stuurt en het dus voor iedereen droger is, is aan het roer meestal ook de droogste plek op de boot.
+
De '''stuurman''', ook wel '''roerganger''' genoemd, is degene die zich aan het [[roer]] van een [[boot]] bevindt. De stuurman heeft bij wat hardere wind een grote invloed op hoe droog de overige bemanning blijft. Vind je het te nat worden aan dek, dan kun je overwegen de taak van de stuurman over te nemen. Naast dat jij natuurlijk veel beter stuurt en het dus voor iedereen droger is, is aan het roer meestal ook de droogste plek op de boot.
  
 
[[Categorie:Zeilterm]]
 
[[Categorie:Zeilterm]]

Huidige versie van 8 okt 2007 om 00:13

De stuurman, ook wel roerganger genoemd, is degene die zich aan het roer van een boot bevindt. De stuurman heeft bij wat hardere wind een grote invloed op hoe droog de overige bemanning blijft. Vind je het te nat worden aan dek, dan kun je overwegen de taak van de stuurman over te nemen. Naast dat jij natuurlijk veel beter stuurt en het dus voor iedereen droger is, is aan het roer meestal ook de droogste plek op de boot.