Druk in het zeil en Binnenwater: verschil tussen pagina's

Uit EurosWiki
(Verschil tussen pagina's)
k
 
 
Regel 1: Regel 1:
De '''druk in het zeil''' is de kracht van de wind op het zeil. Wanneer het zeil niet [[lift|overtrokken]] is, is de druk loodrecht op de windrichting, afgezien van viskeuze wrijving. Raakt het zeil overtrokken, dan zal de [[weerstand]] sterk toenemen, doordat de druk dan vrijwel loodrecht op de [[koorde]] staat. De grootte van de druk in het zeil neemt ook iets af.
+
Volgens de van Dale is een '''binnenwater''' een [[vaarwater]] dat niet rechtstreeks in de zee uitmondt. De [[Friese meren]] en het [[IJsselmeer]] zijn voorbeelden van Nederlandse binnenwateren.  
  
Vaak wordt met "druk in het zeil" alleen de grootte van de kracht van de wind op het zeil bedoeld.
+
Het [[BPR]] is geldig op de meeste wateren die de van Dale binnenwater noemt en op de Waddenzee. Op deze wateren zul je geen grote [[golven]] tegenkomen, zodat [[binnenvaarder]]s en [[platbodem]]s er veilig kunnen varen. Binnen Euros wordt met binnenwater meestal alles bedoeld waar het [[BVA]] niet geldt.
  
De druk in het zeil is te beinvloeden met de grootte van het zeil, door te [[reven]], met de [[bolling]] van het zeil, en door de schoot aan te trekken of te vieren.
+
[[categorie:vaarwater]]
 
 
[[categorie:zeilterm]]
 

Huidige versie van 30 sep 2007 om 12:10

Volgens de van Dale is een binnenwater een vaarwater dat niet rechtstreeks in de zee uitmondt. De Friese meren en het IJsselmeer zijn voorbeelden van Nederlandse binnenwateren.

Het BPR is geldig op de meeste wateren die de van Dale binnenwater noemt en op de Waddenzee. Op deze wateren zul je geen grote golven tegenkomen, zodat binnenvaarders en platbodems er veilig kunnen varen. Binnen Euros wordt met binnenwater meestal alles bedoeld waar het BVA niet geldt.