Station Nijverdal - Station Nijverdal: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
 
 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Wanneer je met een groep Euros-sers in de trein zit, pak je meestal de Euroscoupé. Echter in treinen van meerdere delen zitten ook meerdere Euros Coupés. Zo gebeurde het in het voorjaar van 2008 dat de groep Enschede Centraal in de andere Euros coupe zat dan de groep Enschede Drienerlo. Koppig als ze waren, weigerde beide groepen zich te verplaatsen. Argumenten die gebruikt warden, waren dat de ene groep met meer waren en de andere groep had het bier. Groep Centraal was het zat en vroeg de conducteur over de intercom groep Drienerlo te verzoeken naar de andere coupe te komen. De conducteur vond dat hier en tegenprestatie tegenover moest staan. Waarop een zeker persoon de resterende kaartjes moest gaan knippen en daarna het volgende station moest omroepen: Station Nijverdal. Hierna mocht de verzoek om het bier en fris ook over de intercom.
+
'''Station Nijverdal - Station Nijverdal''' is een verhaal dat zich voorjaar 2008 afspeelde bij, heel verrassend, treinstation Nijverdal
 +
 
 +
== Het verhaal ==
 +
Wanneer je met een groep Eurossers in de trein zit, pak je meestal de [[Euroscoupé]]. Echter in treinen van meerdere delen zitten ook meerdere Euroscoupés. Zo gebeurde het in het voorjaar van 2008 dat de ''groep Enschede Centraal'' in de andere Euroscoupé zat dan de groep ''Enschede Drienerlo''. Koppig als ze waren, weigerden beide groepen zich te verplaatsen. Argumenten die gebruikt werden, waren dat de ene groep uit meer personen bestond, terwijl de andere groep beschikte over het bier. ''Groep Centraal'' vroeg de conducteur over de intercom ''groep Drienerlo'' te verzoeken naar de andere coupé te komen. De conducteur vond dat hier en tegenprestatie tegenover moest staan, waarop een zeker persoon (Inge) tot vermaak van de rest de resterende kaartjes is gaan knippen. De conducteur heeft hierbij er streng op toegezien dat de kaartjes goed werden gecontroleerd. Daarna mocht ze het volgende station omroepen:
 +
Station Nijverdal - Station Nijverdal
 +
Tevens mocht het verzoek om bier en fris ook over de intercom.
 +
 
 +
Het resultaat was dat het bier wel naar ''groep Centraal'' toe kwam, terwijl de rest van ''groep Drienerlo'' bleef zitten. Maar bovenal was het resultaat veel lol.
 +
 
 +
 
 +
Aangezien de betreffende persoon nu had geoefend met kaartjes knippen en omroepen, zou ze best als conductrice door de trein kunnen gaan. Helaas vond ze dat toch geen aantrekkelijke beroepskeuze, dus blijft het bij een eenmalige actie.
 +
 
 +
[[categorie:verhaal]]

Huidige versie van 4 dec 2008 om 20:16

Station Nijverdal - Station Nijverdal is een verhaal dat zich voorjaar 2008 afspeelde bij, heel verrassend, treinstation Nijverdal

Het verhaal

Wanneer je met een groep Eurossers in de trein zit, pak je meestal de Euroscoupé. Echter in treinen van meerdere delen zitten ook meerdere Euroscoupés. Zo gebeurde het in het voorjaar van 2008 dat de groep Enschede Centraal in de andere Euroscoupé zat dan de groep Enschede Drienerlo. Koppig als ze waren, weigerden beide groepen zich te verplaatsen. Argumenten die gebruikt werden, waren dat de ene groep uit meer personen bestond, terwijl de andere groep beschikte over het bier. Groep Centraal vroeg de conducteur over de intercom groep Drienerlo te verzoeken naar de andere coupé te komen. De conducteur vond dat hier en tegenprestatie tegenover moest staan, waarop een zeker persoon (Inge) tot vermaak van de rest de resterende kaartjes is gaan knippen. De conducteur heeft hierbij er streng op toegezien dat de kaartjes goed werden gecontroleerd. Daarna mocht ze het volgende station omroepen:

Station Nijverdal - Station Nijverdal

Tevens mocht het verzoek om bier en fris ook over de intercom.

Het resultaat was dat het bier wel naar groep Centraal toe kwam, terwijl de rest van groep Drienerlo bleef zitten. Maar bovenal was het resultaat veel lol.


Aangezien de betreffende persoon nu had geoefend met kaartjes knippen en omroepen, zou ze best als conductrice door de trein kunnen gaan. Helaas vond ze dat toch geen aantrekkelijke beroepskeuze, dus blijft het bij een eenmalige actie.