Slippermodel: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
(Nieuwe pagina aangemaakt met 'Het '''slippermodel''' is benoemd op de ALV van 23 oktober 2013. Het model beschrijft de boekhoudkundige afhandeling van de in- en verkoop van voorraad. Het model is n...')
 
k
(6 tussenliggende versies door 3 gebruikers niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Het '''slippermodel''' is benoemd op de ALV van 23 oktober 2013. Het model beschrijft de boekhoudkundige afhandeling van de in- en verkoop van voorraad. Het model is niet alleen van toepassing op slippers, maar ook op drank en overige kleding.
+
Het '''slippermodel''', ook wel slipperconstructie genoemd, is benoemd op de ALV van 23 oktober 2013. Het model beschrijft de boekhoudkundige afhandeling van de in- en verkoop van voorraad. Het model is niet alleen van toepassing op slippers, maar ook op drank en overige kleding.
  
Het slippermodel beschrijft dat voorraad ingekocht wordt door geld uit het eigen vermogen door te schuiven naar een balanspost "voorraad". Als er vervolgens iets uit de voorraad verkocht wordt, wordt dit bedrag op de post "inkoop" genoteerd en afgetrokken van de voorraad. Het geld dat uit de verkoop binnenkomt wordt op de post "verkoop" geboekt, die uiteindelijk als het goed is dan minstens zo groot is als de post inkoop.
+
Het slippermodel beschrijft dat voorraad ingekocht wordt door geld van de [[liquide middelen]] door te schuiven naar een balanspost "voorraad". Als er vervolgens iets uit de voorraad verkocht wordt, wordt dit bedrag op de post "inkoop" genoteerd en afgetrokken van de voorraad. Het geld dat uit de verkoop binnenkomt wordt op de post "verkoop" geboekt, die uiteindelijk als het goed is dan minstens zo groot is als de post inkoop.
  
[[Categorie:Euroswoord]]
+
[[Categorie:Euroswoord]] [[Categorie:Boekhouding]]

Versie van 7 feb 2015 13:27

Het slippermodel, ook wel slipperconstructie genoemd, is benoemd op de ALV van 23 oktober 2013. Het model beschrijft de boekhoudkundige afhandeling van de in- en verkoop van voorraad. Het model is niet alleen van toepassing op slippers, maar ook op drank en overige kleding.

Het slippermodel beschrijft dat voorraad ingekocht wordt door geld van de liquide middelen door te schuiven naar een balanspost "voorraad". Als er vervolgens iets uit de voorraad verkocht wordt, wordt dit bedrag op de post "inkoop" genoteerd en afgetrokken van de voorraad. Het geld dat uit de verkoop binnenkomt wordt op de post "verkoop" geboekt, die uiteindelijk als het goed is dan minstens zo groot is als de post inkoop.