Skagen: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
Regel 13: Regel 13:
 
== Voorzieningen ==
 
== Voorzieningen ==
 
Skagen heeft supermarkten, redelijke havenvoorzieningen en een station. verder is er niet veel te doen en ligt het in een uithoek.
 
Skagen heeft supermarkten, redelijke havenvoorzieningen en een station. verder is er niet veel te doen en ligt het in een uithoek.
De drank is er vrij duur, maar de meeste Noren geven je graag een rondje.
+
De drank is er vrij duur, maar de meeste Noren geven je graag een rondje. Daarnaast kan je het havengeld met een beetje geluk ook in Grolsch beugels betalen.
  
 
== Aanvaren Skagen ==
 
== Aanvaren Skagen ==

Versie van 25 jul 2007 14:39

Skagen is de noordelijkste plaats van Denemarken en ligt op een landtong.

Algemeen

Tijdens het zeezeilen op de Oostzee gebruikt Euros Skagen vaak als overstaphaven. Als twee zeezeilperiodes wisselen, scheelt het aardig in kilometers en tijd om even van Noorwegen naar Skagen over te steken, zodat beide groepen lekker veel tijd in Noorse Fjorden door kunnen brengen maar geen vermogen kwijt zijn aan veerponten en benzine.

De oversteek van Noorwegen (Oslo-Fjord) naar Skagen duurt ongeveer een 12 uur, en aangezien in Denemarken de drank goedkoper is dan in Noorwegen draait de plaatselijke economie dan ook volledig op het volladen van Noorse jachten met drank, en daarnaast de bemanning ook nog even afvullen. Er is dus voldoende gelegenheid om uit te gaan, zie ook Sussi en Leo.

De haven heeft ruimte voor een enorme hoeveelheid boten die meer dan 10 dik langs de steigers en kade liggen, en waar dronken Noren van het ene naar het andere dek stappen. De drankboeren bezorgen de drank tot op de steiger.

Het is zeker een belevenis om dit 1 dagje mee te maken, en een gokje te wagen wie van de jouw wiebelige E22 overstekende Noren hierbij het eerst te water gaat, eventueel geholpen natuurlijk... Na 1 dag heb je het ook wel weer gezien.

Voorzieningen

Skagen heeft supermarkten, redelijke havenvoorzieningen en een station. verder is er niet veel te doen en ligt het in een uithoek. De drank is er vrij duur, maar de meeste Noren geven je graag een rondje. Daarnaast kan je het havengeld met een beetje geluk ook in Grolsch beugels betalen.

Aanvaren Skagen

Denk bij het aanvaren van de haven van Skagen om de sterke stroom die langs de noordpunt van Denemarken kan staan, en om alle grote zeeschepen richting de Noordzee die ook de bocht afsnijden en dus niet in de shipping lane varen. Bij geen wind is deze combinatie onprettig.

<googlemap lat="57.731652" lon="10.611763" zoom="13" width="600" height="500" scale="yes" overview="yes" align="alignright" controls="large"> </googlemap>

Zie ook

Externe link