Roeien

Uit EurosWiki
Versie door 85.145.116.50 (overleg) op 16 jul 2009 om 10:27 (Nieuwe pagina aangemaakt met 'Roeien is het zich doelloos voortbewegen in een vaartuig. Doelloos omdat de roeier zelf niet ziet waar het heen gaat. Het blikveld van de roeier kan van richting veran...')
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

Roeien is het zich doelloos voortbewegen in een vaartuig. Doelloos omdat de roeier zelf niet ziet waar het heen gaat. Het blikveld van de roeier kan van richting veranderd worden door het plaatsen van een spiegel achterin het vaartuig en daarna nog weer verbreed door deze te vervangen door een bolle spiegel.

Een zeiler daarintegen kan prima overzicht creeren, kijken waar het schip heenvaart, gezellig met de bemanning kletsen, koppie koffie erbij, muziekje. En omdat dat op ten duur natuurlijk kan gaan vervelen is er op een zeilboot altijd de optie om ff flink in de grootschoot of aan het roer te gaan hangen zodat je je aggressie van dat klote tentamen ff kwijt kunt.

Ook een leuk voordeel van een zeilboot is dat de roeiboot in een gelijkwaardige situatie moet wijken voor de zeilboot.... heerlijk :)