Richard: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
Regel 1: Regel 1:
 
[[afbeelding:LichtekooimetRichard.jpg|thumb|300px|[[Lichtekooi]] met de originele Richard tijdens de aanloop van [[Scheveningen]]]]
 
[[afbeelding:LichtekooimetRichard.jpg|thumb|300px|[[Lichtekooi]] met de originele Richard tijdens de aanloop van [[Scheveningen]]]]
  
Richard is de motorsteun voor een [[E22]]. Is vernoemd naar de KNRM man die aan boord van [[Lichtekooi]] kwam tijdens een reddingsactie op de Noordzee in najaar 2004. Na deze reddingsactie kwam Doordraijer in [[Hoek van Holland]] te liggen, waar ze niet weg konden komen zonder motor (zeilen is daar namelijk ten strengste verboden). Bij gebrek aan een sleepje is in de loods een motorsteun van hout geklust. Met deze motorsteun en de motor van [[Teerling]], heeft Lichtekooi haar weg vervolgd.
+
'''Richard''' is de motorsteun voor een [[E22]]. Is vernoemd naar de KNRM man die aan boord van [[Lichtekooi]] kwam tijdens een reddingsactie op de Noordzee in najaar 2004. ''(Zie het voorbeeld bij [[Schipper]])'' Na deze reddingsactie kwam Lichtekooi in [[Hoek van Holland]] te liggen, waar ze niet weg konden komen zonder motor (zeilen is daar namelijk ten strengste verboden). Bij gebrek aan een sleepje is in de [[loods]] een [[motorsteun]] van hout geklust. Met deze motorsteun en de motor van [[Teerling]], heeft Lichtekooi haar weg vervolgd.
  
De Richard bleek niet te voldoen voor [[Het Beest]] doordat de gashendel aan de verkeerde kant zat en te ver uit stak, waardoor de motor niet recht naar voren kon wijzen. Daarom is Richard B gemaakt, een kopie van de Richard alleen dan niet voor de stuurboord maar voor de bakboordzijde, waar het beest wel op past.
+
De Richard bleek niet te voldoen voor [[Het Beest]] doordat de gashendel aan de verkeerde kant zat en te ver uit stak, waardoor de motor niet recht naar voren kon wijzen. Daarom is Richard B (van '''B'''akboord) gemaakt, een kopie van de Richard alleen dan niet voor de stuurboord maar voor de bakboordzijde, waar het beest wel op past.
  
 
Beide Richards zijn gemaakt van [[polyester]]-[[glasvezel]] [[lamineren|gelamineerd]] hout.
 
Beide Richards zijn gemaakt van [[polyester]]-[[glasvezel]] [[lamineren|gelamineerd]] hout.
  
 
[[Categorie:Euros Woord]][[Categorie:Bootonderdeel]][[Categorie:Verhaal]]
 
[[Categorie:Euros Woord]][[Categorie:Bootonderdeel]][[Categorie:Verhaal]]

Versie van 20 jan 2007 17:14

Lichtekooi met de originele Richard tijdens de aanloop van Scheveningen

Richard is de motorsteun voor een E22. Is vernoemd naar de KNRM man die aan boord van Lichtekooi kwam tijdens een reddingsactie op de Noordzee in najaar 2004. (Zie het voorbeeld bij Schipper) Na deze reddingsactie kwam Lichtekooi in Hoek van Holland te liggen, waar ze niet weg konden komen zonder motor (zeilen is daar namelijk ten strengste verboden). Bij gebrek aan een sleepje is in de loods een motorsteun van hout geklust. Met deze motorsteun en de motor van Teerling, heeft Lichtekooi haar weg vervolgd.

De Richard bleek niet te voldoen voor Het Beest doordat de gashendel aan de verkeerde kant zat en te ver uit stak, waardoor de motor niet recht naar voren kon wijzen. Daarom is Richard B (van Bakboord) gemaakt, een kopie van de Richard alleen dan niet voor de stuurboord maar voor de bakboordzijde, waar het beest wel op past.

Beide Richards zijn gemaakt van polyester-glasvezel gelamineerd hout.