Polyvalk: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
Regel 1: Regel 1:
De '''polyvalk''' is de polyester versie van de gewone houten [http://nl.wikipedia.org/wiki/Valk_%28boot%29 valk] en wordt in [[Friesland]] zeer veel verhuurd.
+
De '''polyvalk''' is de polyester versie van het gewone houten zeilboottype [http://nl.wikipedia.org/wiki/Valk_%28boot%29 valk] en wordt in [[Friesland]] zeer veel verhuurd. Vaak wordt de polyvalk kortweg aangeduidt als '''valk'''.
 +
 
 +
Voor [[intro|intro's]] en [[instructieweek|instructieweken]] huren wij soms een of meerdere polyvalken van de [[De Drijfveer]] in [[Akkrum]], maar er zijn in Friesland vele verhuurders van dit type boot. Er zijn verschillende typen polyvalken, waaronder de Ottenhome-valk, de Hoora-valk en de Geuzenvalk. Polyvalken zijn gebouwd op simpelheid en degelijkheid. Ze hebben weinig tot geen [[trim|trimmogelijkheden]], een makkelijk strijkbare mast en rondom een dikke zwarte stootlijst.
 +
 
 +
== Zie ook ==
 +
*[[Escalatievalk]]
 +
*[[Vrouwenvalk]]
 +
 
 +
== Externe links ==
 +
*[http://nl.wikipedia.org/wiki/Valk_%28boot%29 valk Wikipedia over het boottype Valk]
  
 
[[Categorie:boot]]
 
[[Categorie:boot]]

Versie van 26 jan 2007 22:56

De polyvalk is de polyester versie van het gewone houten zeilboottype valk en wordt in Friesland zeer veel verhuurd. Vaak wordt de polyvalk kortweg aangeduidt als valk.

Voor intro's en instructieweken huren wij soms een of meerdere polyvalken van de De Drijfveer in Akkrum, maar er zijn in Friesland vele verhuurders van dit type boot. Er zijn verschillende typen polyvalken, waaronder de Ottenhome-valk, de Hoora-valk en de Geuzenvalk. Polyvalken zijn gebouwd op simpelheid en degelijkheid. Ze hebben weinig tot geen trimmogelijkheden, een makkelijk strijkbare mast en rondom een dikke zwarte stootlijst.

Zie ook

Externe links