Overleg:Meeuwenstronteiland

Uit EurosWiki
Versie door Wgodlieb (overleg | bijdragen) op 14 dec 2006 om 23:15
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)
Sneekermeer.jpg

Wie weet of het Meeuwenstronteiland het oude starteiland is? Dat heb ik altijd begrepen maar kan het niet terugvinden...--Harwin 12 dec 2006 01:10 (CET)

Ik heb er nog nooit van gehoord. Kan me het ook niet echt voorstellen. Er is geen enkele bebouwing, het eiland is vrij drassig, Geen oude helling faciliteiten, steigers en beschuttingsdijk zijn typisch voor een haven (niet voor een starteiland) en waarom zou het huidige eiland niet altijd al starteiland geweest zijn, het ligt veel mooier. --Willem

Weet iemand wat de correcte naam is? Staat als het goed is wel op een waterkaart, ik kan het niet zo snel ergens online vinden.--Daan 12 dec 2006 23:54 (CET)

Tsjah Willem, je stelt allemaal vragen waar ik het antwoord ook niet op weet. Ik hebt ooit mensen naar het Meeuwenstronteiland horen refereren met "het oude starteiland". Maar of zij fout zaten.... Ik kan me zo voorstellen dat er vroeger geen vaste faciliteiten zijn geweest, en als ze er waren dat ze die opgeruimd hebben. Het huidige starteiland kan later gebouwd zijn. Maar zoals gezegd weet ik t dus ook niet.--Harwin 13 dec 2006 21:19 (CET)

Daan, de echte naam van het eiland is volgens de Friesche waterkaart "Grootschar". --Harwin 13 dec 2006 21:19 (CET)

Is dat de naam van het eiland of van het deel van het Sneekermeer waar het eiland ligt? In dit plaatje heeft de naam dezelfde opmaak als wateren, en niet als andere eilanden --Menno 14 dec 2006 02:33 (CET)

Menno je had gelijk. Uit deze website [1] leid ik af dat het eiland "Schareiland" heet. Maar ik kan het nog steeds fout hebben :-)

Zoals je kunt lezen hebben ze dus plannen om het Starteiland te upgraden en de doorvaart tussen Starteiland en Meeuwenstronteiland te verplaatsen richting Meeuwenstronteiland, dat daardoor dus kleiner wordt. Maar ik heb geen idee of de plannen nou ook doorgaan.--Harwin 14 dec 2006 21:37 (CET)

Gaaf plaatje, maar we hadden toch ook waterkaarten online op onze eigen site? Willem 14 dec 2006 22:15 (CET)