Overleg:Meeuwenstronteiland

Uit EurosWiki
Versie door Har (overleg | bijdragen) op 13 dec 2006 om 21:19

Wie weet of het Meeuwenstronteiland het oude starteiland is? Dat heb ik altijd begrepen maar kan het niet terugvinden...--Harwin 12 dec 2006 01:10 (CET)

Ik heb er nog nooit van gehoord. Kan me het ook niet echt voorstellen. Er is geen enkele bebouwing, het eiland is vrij drassig, Geen oude helling faciliteiten, steigers en beschuttingsdijk zijn typisch voor een haven (niet voor een starteiland) en waarom zou het huidige eiland niet altijd al starteiland geweest zijn, het ligt veel mooier. --Willem

Weet iemand wat de correcte naam is? Staat als het goed is wel op een waterkaart, ik kan het niet zo snel ergens online vinden.--Daan 12 dec 2006 23:54 (CET)

Tsjah Willem, je stelt allemaal vragen waar ik het antwoord ook niet op weet. Ik hebt ooit mensen naar het Meeuwenstronteiland horen refereren met "het oude starteiland". Maar of zij fout zaten.... Ik kan me zo voorstellen dat er vroeger geen vaste faciliteiten zijn geweest, en als ze er waren dat ze die opgeruimd hebben. Het huidige starteiland kan later gebouwd zijn. Maar zoals gezegd weet ik t dus ook niet.--Harwin 13 dec 2006 21:19 (CET)

Daan, de echte naam van het eiland is volgens de Friesche waterkaart "Grootschar". --Harwin 13 dec 2006 21:19 (CET)