Overleg:Hoofdpagina: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
(Hoofdpagina vervangen? Graag reacties...)
Regel 63: Regel 63:
 
Graag jullie reacties (positief of negatief, dat maakt me niet uit),<br>Groet,<br>
 
Graag jullie reacties (positief of negatief, dat maakt me niet uit),<br>Groet,<br>
 
--[[Gebruiker:Harwin|Harwin]] 10 Jan 2008 16:40 (CET)
 
--[[Gebruiker:Harwin|Harwin]] 10 Jan 2008 16:40 (CET)
 +
 +
Hee, Harwin, De kleuren hoeven van mij niet zo, maar ik vindt de manier waarop je bij de categorieen komt erg goed. Een leuke foto o.i.d. lijkt me een nuttige aanvulling voor de ueber-hoofdpagina. Dat komt wat leuker binnen. Groeten,
 +
Roger.

Versie van 16 jan 2008 01:14

Ik wil de categorien indelen in categorien. Zodat er weer wat meer overzicht komt. Ik doe hier nu een voorstel. Commentaar is welkom.

  • Varen
  • Vereniging
  • Euros McMillan
  • Divers
  • Woordenboek

Willem 15 dec 2006 16:51 (CET)

Ik ben voor! Tessa 15 dec 2006 17:04 (CET)

Meer overzicht is meer duidelijk, meer duidelijk is meer beter. Ben dus voor. Tuinhuis

Ik vind dat de hoofdpagina mooier moet. Misschien ook plaatjes bij de verschillende onderwerpen ofzo. In iedergeval iets grafisch leuks. Ik heb nog niet echt een idee. Willem 22 dec 2006 11:34 (CET)

Waarom loopt de tijd van de pagina (server) één uur achter? Tuinhuis

Het is UTC ofzo. Je kunt in je eigen instellingen dat aanpassen met +1 ofzo. Kijk maar even bij voorkeuren. Willem 27 dec 2006 21:54 (CET)

Zag net dat de wiki voor het algehele publiek toegankelijk is. Willen we dit wel? Volgens mij is bijvoorbeeld het voorzittersdraaiboek niet iets dat perse voor heel NL leesbaar hoeft te zijn. Misschien kunnen we een apart niet-publiek deel maken waarvoor je wel in moet loggen? Geen idee of dat technisch mogelijk is... -- Daan 14 jan 2007 03:28 (CET)

Ik heb me ook afgevraagd of er een gesloten gedeelte kan komen. Misschien zelfs wel met financiele dingen. Voorlopig weet ik niet of dat kan. Ik heb het voorzittersdraaiboek voorlopig verwijderd, in overleg met Inge. Maar wel bewaard op mijn eigen PC natuurlijk. Willem 14 jan 2007 12:45 (CET)

Graag zou ik Eos een wat meer zichtbare plek in de Wiki geven. Is het akkoord als Eos in de categorie "Vereniging" wordt opgenomen (als laatste hoor), met als vermelding "Oudledenvereniging" ? Olaf Calis, voorzitter Eos 18 okt 2007 00:01 (CEST)

Dat lijkt me prima, en terecht. --Roger 18 okt 2007 00:11 (CEST)

Ik heb toegevoegd op de hoofdpagina in de categorieen in de categorie vereniging. Als tweede, want het moet wel op alfabetische volgorde. Eigenlijk is het niet de bedoeling dat er een artikel in dat lijstje staat, want de rest zijn allemaal categorieen, maar voor Eos maken we een uitzondering :). Willem 18 okt 2007 14:26 (CEST)

etalage

Hoi. Het lijkt mij leuk om 5 tot 10 goede artikelen als link op de hoofdpagina te zetten, zodat mensen snel toegang hebben tot leuke dingen op de wiki. Ik heb een aantal ideeen (vooral mijn eigen artikelen), vul de lijst gerust aan.

Als dit lijstje lekker lang is, zoeken we er wel 5 of 10 uit. Willem 18 okt 2007 13:37 (CEST)

Dat lijkt me een goed plan Willem, maar misschien dat we er dan een rijtje naast kunnen zetten van artikelen die wat hulp kunnen gebruiken? Dat mensen die net komen misschien aan een bestaand artikel wat bij kunnen dragen ipv een nieuw artikel opstarten. Misschien dat dat afschrikt en dat het makkelijker is om een stukje bij een artikel er bij te typen? Ik zou wel echt mooie artikelen kiezen waar minstens 1 plaatje bij zit zodat daar ook nog een kleine thumbnail er bij kan. Dan wordt het meteen een beetje levendig (maar hopelijk niet te onoverzichtelijk) op de voorpagina.

Verder heb ik nog even zitten kijken naar een intern deel voor de wiki, maar dat is toch wel lastig. Er zijn wel plugins, maar die worden niet allemaal even goed onderhouden. Volgens mij is het makkelijkste alternatief om een tweede wiki op te zetten in het interne deel en deze dan via interwiki links te koppelen. Het opzetten van interwiki links is me niet helemaal duidelijk, maar je zou dan naadloos van de ene wiki naar de andere overspringen (links zien er hetzelfde uit). Anders is het misschien nog mogelijk om gewoon een subfolder aan te maken en die op de server aan de logins te koppelen? Ik dacht dat je op de een of andere manier wel pagina's in de wiki in een subfolder kan krijgen, maar weet dit niet helemaal zeker. Als dat kan lijkt het mij nog makkelijker. --Daan 18 okt 2007 13:57 (CEST)

Hoofdpagina

Beste mede-wikiërs,

Enige tijd geleden heb ik wat lopen experimenteren met een nieuwe hoofdpagina. In het begin was het nog niet heel bijzonder maar uiteindelijk ben ik wel tevreden over het resultaat. Deze test-hoofdpagina en bijbehorende pagina's zijn hier te zien: Hoofdpagina test.

Ik heb nog niet echt reacties gehoord, maar aangezien ik de huidige hoofdpagina best wel saai vind, zou ik die graag eens vervangen. Dat kan bijvoorbeeld door het nu aangedragen alternatief, maar het staat iedereen uiteraard vrij om zelf iets te maken. Of aangezien dit een wiki is, mag iedereen natuurlijk ook de test hoofdpagina aanpassen naar eigen smaak. Zo kunnen er nog wel meer plaatjes bij (zeker op de eerste pagina) en ook aan de teksten kan vast nog wel gesleuteld worden.

Graag jullie reacties (positief of negatief, dat maakt me niet uit),
Groet,
--Harwin 10 Jan 2008 16:40 (CET)

Hee, Harwin, De kleuren hoeven van mij niet zo, maar ik vindt de manier waarop je bij de categorieen komt erg goed. Een leuke foto o.i.d. lijkt me een nuttige aanvulling voor de ueber-hoofdpagina. Dat komt wat leuker binnen. Groeten, Roger.