Overleg:Dieselmotor: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
Regel 1: Regel 1:
 +
Ik zie even niet wat het stukje over de koude start bij direct/indirect ingespoten diesels toevoegt. Ik denk dat het voor de meeste zeilers niet erg interessant is, maar dat het niet juist is vind ik erger. De motor van Jaffa is sowieso indirect, en ik heb het vermoeden dat die van de EH dat ook is. Uit de foto's van de motorklus blijkt dat ook. (zie het mooie kommetje : http://eurosweb.student.utwente.nl/gallery-archief/klussen-motor-0405/IMG_1466)
  
 +
Daarnaast zijn veel dieselmotoren in auto's tegenwoordig direct ingespoten, door de opkomst van common-rail technieken etc.
 +
 +
Dat ze bij koude omstandigheden moeilijker zullen starten klopt wel, maar wat moet je met al dat ijs in de haven bij -10 :)

Versie van 14 nov 2008 20:23

Ik zie even niet wat het stukje over de koude start bij direct/indirect ingespoten diesels toevoegt. Ik denk dat het voor de meeste zeilers niet erg interessant is, maar dat het niet juist is vind ik erger. De motor van Jaffa is sowieso indirect, en ik heb het vermoeden dat die van de EH dat ook is. Uit de foto's van de motorklus blijkt dat ook. (zie het mooie kommetje : http://eurosweb.student.utwente.nl/gallery-archief/klussen-motor-0405/IMG_1466)

Daarnaast zijn veel dieselmotoren in auto's tegenwoordig direct ingespoten, door de opkomst van common-rail technieken etc.

Dat ze bij koude omstandigheden moeilijker zullen starten klopt wel, maar wat moet je met al dat ijs in de haven bij -10 :)