Nieuwe loods

Uit EurosWiki
Versie door Har (overleg | bijdragen) op 14 jan 2007 om 23:04
(wijz) ← Oudere versie | Huidige versie (wijz) | Nieuwere versie → (wijz)

De nieuwe loods is inmiddels waarschijnlijk het grootste lange termijn project dat Euros ooit begonnen is. De huidige loods aan de Achterhorst is te klein en voldoet bij lange na niet meer aan de huidige veiligheidseisen. Daarom probeert Euros al vanaf 1994 om een nieuwe loods te krijgen. Op de vraag "Wanneer staat de loods er?", was jarenlang het standaard antwoord: "Volgend jaar is hij af!". Helaas is dit tot op heden helaas niet de waarheid gebleken.

Geschiedenis

De huidige loods is in 1980 gebouwd als "tijdelijke loods" voor 20 jaar. Vanaf het jaar 2000 zouden we beschikken over een nieuwe loods. Hoewel Euros al sinds 1994 hiermee bezig is, is het tot op heden nooit gelukt. De ontwikkelingen gaan het laatste jaar echter sneller dan voorheen, waardoor er nog steeds goede hoop is.

De oorzaken

Het is de bedoeling dat de huidige loods tegen de vlakte gaat. Vroeger was hier enige haast bij, aangezien de gemeente plannen had om een weg midden over de loods te bouwen. Toen deze plannen van de baan waren, viel de druk weer een beetje weg. Mede door de elk jaar strenger wordende veiligheidseisen (zowel van Brandweer als ARBO), neemt de druk weer toe.
Naast de veiligheidseisen, heeft Euros ook een capaciteitsprobleem. De afgelopen jaren is het aantal boten toegenomen, waardoor het erg krap is in de loods. Jaffa is zelfs te groot om uberhaupt in de loods te passen en staat daarom, uit noodzaak, achter op het Watersportcomplex.

Het plan

Het idee is dat de nieuwe loods op het Watersportcomplex direct naast de Sevende Camer komt te staan. Vroeger was dit terrein van de Vredestein, maar in 2006 is een stuk grond achter de Sevende Camer geruild met de Vredestein. De nieuwe loods moet een veilige en degelijke loods worden voor komende tientallen jaren.

Huidige stand van zaken

Inmiddels is de basis van het ontwerp al bekend. Er wordt momenteel overlegd tussen opdrachtgever (UT), gebruiker (wij dus), installateurs, aannemers, en nog wat mensen om een definitief ontwerp te maken. Als dat er is, wordt er een bouwvergunning aangevraagd. Niet lang daarna (in bouwkundige tijdeenheden gesproken) kan er begonnen worden met de bouw. Tenminste, als alles rond komt.

Vragen

Heb je vragen over de nieuwe loods of wil je weten hoe het ermee staat? Neem dan contact op met Harwin of Jurjen. Zij weten alles van de nieuwe loods.

Zie ook