Mobiele telefoon

Uit EurosWiki
Versie door Har (overleg | bijdragen) op 19 okt 2007 om 21:03

De mobiele telefoon is een essentieel communicatiemiddel voor schepen zonder marifoon op IJsselmeer en Waddenzee. Bij Euros is voor Waterratten belangrijk om de belangrijke nummers vooraf je in telefoon te zetten, zodat dit in noodgevallen en stress situaties veel tijd scheelt.

Belangrijke nummers

  • Noodnummer 112
  • Centrale Meldpost IJsselmeer 0320-261111
  • Centrale Meldpost Waddenzee 0562-443100 (Brandaris)
  • Dokterswacht Friesland 0900- 112 7 112 (http://www.dokterswacht.nl/)
  • Kustwacht alarmnummer 0900-0111

Dekking

Helaas leveren niet alle providers voldoende dekking op beide wateren. KPN, TMobile en Orange voldoen prima, maar Vodafone en Telfort zijn niet geschikt. Telfort heeft zelfs geen dekking op grote stukken van het IJsselmeer en op Vlieland. Tegenwoordig is dit echter niet zo'n groot probleem meer aangezien Telfort door KPN is overgenomen. De klanten van Telfort worden langzaam overgezet op het KPN netwerk.

Marifoon

Boten met zowel een marifoon als een mobiele telefoon aan boord gebruiken tegenwoordig steeds vaker de telefoon voor de communicatie. De hulpdiensten raden dit echter ten zeerste af. Een marifoon biedt enkele grote voordelen boven een telefoon, vooral doordat gelijk de gehele omgeving geimformeerd wordt over eventuele gevaren en mogelijk hulp kunnen bieden. Dit is met een telefoon niet mogelijk.

dekkingsgraad van het netwerk van Vodafone

Bron