Meeuwenstronteiland

Uit EurosWiki
Meeuwenstronteiland.jpg

Eiland naast Starteiland Sneek op het Sneekermeer. Regelmatig door Euros als ligplaats gebruikt omdat er geen liggeld betaald hoeft te worden. Enige nadeel aan het liggen op Meeuwenstronteiland is dat je boot er erg vies van wordt. Omdat de meeste vakantiegangers het niet zo op grote meeuwenkolonies en vieze boten hebben is het op Meeuwenstronteiland meestal erg rustig en kan je 's avonds redelijk wat lawaai maken.

De steigers zijn gemaakt van kunststof wat ongetwijfeld ooit een goed idee was. Echter, de kunstof planken zijn voor vogels aangenaam warm wat Meeuwenstronteiland een aantrekkelijke verblijfplaats maakt voor een grote verzameling meeuwen. De herkomst van de bijnaam van het eiland moge duidelijk zijn. Het dragen van schoeisel is bij een aanleg op Meeuwenstronteiland aan te raden. Ook is het verstandig extra op te passen bij het afstappen van de boot en het lopen op de steigers omdat deze glad kunnen zijn.

Langs de buitenste steiger is een rij palen geplaatst. Met een Laser kan je hier leuk tussendoor slalommen als er geen boten afgemeerd liggen. Een goede oefening voor je stuurmanskunsten. Met Jonkie kan je het ook proberen, maar dat gaat je mogelijk niet helemaal lukken. Enige schade aan de stootrand is niet onwaarschijnlijk.