Meeuwenstronteiland: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
Regel 7: Regel 7:
  
 
Langs de buitenste steiger is een rij palen geplaatst. Met een [[Laser2|Laser]] kan je hier leuk tussendoor slalommen als er geen boten afgemeerd liggen. Een goede oefening voor je stuurmanskunsten.
 
Langs de buitenste steiger is een rij palen geplaatst. Met een [[Laser2|Laser]] kan je hier leuk tussendoor slalommen als er geen boten afgemeerd liggen. Een goede oefening voor je stuurmanskunsten.
Met [[Jonkie]] kan je het ook proberen, maar dat gaat je mogelijk niet helemaal lukken. Enige schade aan de stootrand is niet onwaarschijnlijk. Pas dan op voor de laatste palen, deze zijn niet van hout maar van beton. Wees daarnaast alert op palen die schijnbaar lijken te missen, deze zijn vaak stukgevaren op of net onder de waterlijn en zijn daarom vaak nog aanwezig onder water. Dit geldt trouwens voor meer plaatsen in [[Friesland]].
+
Met [[Jonkie]] kan je het ook proberen, maar dat gaat je mogelijk niet helemaal lukken. Enige schade aan de stootrand is niet onwaarschijnlijk. Op deze steigers zijn ideaal voor een [[Pieter Lodder Aanleg]]. Pas wel op voor de laatste palen, deze zijn niet van hout maar van beton. Wees daarnaast alert op palen die schijnbaar lijken te missen, deze zijn vaak stukgevaren op of net onder de waterlijn en zijn daarom vaak nog aanwezig onder water. Dit geldt trouwens voor meer plaatsen in [[Friesland]].
  
 
== Meeuwenstront ==
 
== Meeuwenstront ==

Versie van 14 dec 2006 23:13

Meeuwenstronteiland.jpg


Meeuwenstronteiland is het eiland ten zuid-westen van Starteiland Sneek op het Sneekermeer. Regelmatig door Euros als ligplaats gebruikt omdat er geen liggeld betaald hoeft te worden. De echte naam van Meeuwenstronteiland is Schareiland.

Slalommen

Langs de buitenste steiger is een rij palen geplaatst. Met een Laser kan je hier leuk tussendoor slalommen als er geen boten afgemeerd liggen. Een goede oefening voor je stuurmanskunsten. Met Jonkie kan je het ook proberen, maar dat gaat je mogelijk niet helemaal lukken. Enige schade aan de stootrand is niet onwaarschijnlijk. Op deze steigers zijn ideaal voor een Pieter Lodder Aanleg. Pas wel op voor de laatste palen, deze zijn niet van hout maar van beton. Wees daarnaast alert op palen die schijnbaar lijken te missen, deze zijn vaak stukgevaren op of net onder de waterlijn en zijn daarom vaak nog aanwezig onder water. Dit geldt trouwens voor meer plaatsen in Friesland.

Meeuwenstront

Enige nadeel aan het liggen op Meeuwenstronteiland is dat je boot er erg vies van wordt. Omdat de meeste vakantiegangers het niet zo op grote meeuwenkolonies en vieze boten hebben is het op Meeuwenstronteiland meestal erg rustig en kan je 's avonds redelijk wat lawaai maken.

De steigers zijn gemaakt van kunststof wat ongetwijfeld ooit een goed idee was. Echter, de kunstof planken zijn voor vogels aangenaam warm wat Meeuwenstronteiland een aantrekkelijke verblijfplaats maakt voor een grote verzameling meeuwen. De herkomst van de bijnaam van het eiland moge duidelijk zijn. Het dragen van schoeisel is bij een aanleg op Meeuwenstronteiland dan ook aan te raden. Ook is het verstandig extra op te passen bij het afstappen van de boot en het lopen op de steigers omdat deze glad kunnen zijn.