Magnetische noorden: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
Regel 1: Regel 1:
Het magnetische noorden is de richting van het aardmagnetisch veld. Op zich is dit geen interessant gegeven, ware het niet, dat het magnetische noorden op een jacht veel makkelijker te bepalen is (met een kompas) dan het [[ware noorden]]. Het verschil tussen deze twee, de [[variatie]], is niet zo heel groot, zeker in Nederland in 2007.
+
Het magnetische noorden is de richting van het aardmagnetisch veld. Op zich is dit geen interessant gegeven, ware het niet, dat het magnetische noorden op een jacht veel makkelijker te bepalen is (met een kompas) dan het [[ware noorden]]. Het verschil tussen deze twee, de [[variatie]], is in Nederland in 2007 niet zo heel groot, maar in grote delen van de wereld is het meer dan 20 graden.
  
 
[[categorie:zeilterm]][[categorie:navigatie]]
 
[[categorie:zeilterm]][[categorie:navigatie]]

Versie van 17 nov 2008 00:32

Het magnetische noorden is de richting van het aardmagnetisch veld. Op zich is dit geen interessant gegeven, ware het niet, dat het magnetische noorden op een jacht veel makkelijker te bepalen is (met een kompas) dan het ware noorden. Het verschil tussen deze twee, de variatie, is in Nederland in 2007 niet zo heel groot, maar in grote delen van de wereld is het meer dan 20 graden.