MEKP: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k
Regel 1: Regel 1:
MEKP (spreek uit: mek-p) is de afkorting voor Methyl Ethyl Ketone Peroxide. Het is een [[initiator]] die bij Euros gebruikt wordt om [[gelcoat]] of [[polyester]] hard te laten worden. Het is het giftigste goedje dat Euros heeft. Niet in de ogen en op je huid krijgen dus. Let ook op dat het bij het weggooien in de chemobox niet toevallig in contact komt met een restje hars of gelgoat. Door de hoge mengverhouding ontstaat er dan een superhevige reactie die heet wordt en brand kan veroorzaken. Meer info over hoe dit aan te pakken, vraag [[willem]].
+
MEKP (spreek uit: mek-p) is de afkorting voor Methyl Ethyl Ketone Peroxide. Het is een [[initiator]] die bij Euros gebruikt wordt om [[gelcoat]] of [[polyester]] hard te laten worden. Het is het giftigste goedje dat Euros heeft. Niet in de ogen en op je huid krijgen dus. Let ook op dat het bij het weggooien in de chemobox niet toevallig in contact komt met een restje hars of gelgoat. Door de hoge mengverhouding ontstaat er dan een superhevige reactie die heet wordt en brand kan veroorzaken. Meer info over hoe dit aan te pakken, vraag [[Willem]].

Versie van 14 jul 2009 13:53

MEKP (spreek uit: mek-p) is de afkorting voor Methyl Ethyl Ketone Peroxide. Het is een initiator die bij Euros gebruikt wordt om gelcoat of polyester hard te laten worden. Het is het giftigste goedje dat Euros heeft. Niet in de ogen en op je huid krijgen dus. Let ook op dat het bij het weggooien in de chemobox niet toevallig in contact komt met een restje hars of gelgoat. Door de hoge mengverhouding ontstaat er dan een superhevige reactie die heet wordt en brand kan veroorzaken. Meer info over hoe dit aan te pakken, vraag Willem.