MEKP: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
(hoe kan iets nu meer of minder chemische zijn?)
Regel 1: Regel 1:
MEKP (spreek uit: mek-p) is de afkorting voor Methyl Ethyl Ketone Peroxide. Het is een initator die bij Euros gebruikt wordt om [[gelcoat]] of [[polyester]] hard te laten worden. Het is ongeveer het meest chemische en gevaarlijkste goedje dat Euros heeft. Niet in de ogen en op je huid krijgen dus. Let ook op dat het bij het weggooien in de chemobox niet toevallig in contact komt met een restje hars of gelgoat. Door de hoge mengverhouding ontstaat er dan een superhevige reactie die heet wordt en brand kan veroorzaken. Meer info over hoe dit aan te pakken, vraag [[willem]].
+
MEKP (spreek uit: mek-p) is de afkorting voor Methyl Ethyl Ketone Peroxide. Het is een initator die bij Euros gebruikt wordt om [[gelcoat]] of [[polyester]] hard te laten worden. Het is het giftigste goedje dat Euros heeft. Niet in de ogen en op je huid krijgen dus. Let ook op dat het bij het weggooien in de chemobox niet toevallig in contact komt met een restje hars of gelgoat. Door de hoge mengverhouding ontstaat er dan een superhevige reactie die heet wordt en brand kan veroorzaken. Meer info over hoe dit aan te pakken, vraag [[willem]].

Versie van 18 dec 2008 15:23

MEKP (spreek uit: mek-p) is de afkorting voor Methyl Ethyl Ketone Peroxide. Het is een initator die bij Euros gebruikt wordt om gelcoat of polyester hard te laten worden. Het is het giftigste goedje dat Euros heeft. Niet in de ogen en op je huid krijgen dus. Let ook op dat het bij het weggooien in de chemobox niet toevallig in contact komt met een restje hars of gelgoat. Door de hoge mengverhouding ontstaat er dan een superhevige reactie die heet wordt en brand kan veroorzaken. Meer info over hoe dit aan te pakken, vraag willem.