Lustrumbroek: verschil tussen versies

Uit EurosWiki
k (Lustrum broek hernoemd naar Lustrumbroek)
k
 
(Een tussenliggende versie door een andere gebruiker niet weergegeven)
Regel 1: Regel 1:
Trauma voor elke [[penningmeester]]. De lustrum commissie van het 7e lustrum heeft een commissie broek besteld. Door misverstanden vergoedde de vereniging dat niet, maar de commissie leden betaalden ook niet. Deze bedragen hebben jaren en jaren als debiteuren in de boekhouding gestaan. Pas vlak voor het volgende lustrum zijn ze afgeboekt. Een '''lustrum broek''' kan nu nog worden figuurlijk worden gebruikt voor een financieel misverstand waarbij verschillende mensen vinden dat ze niet hoeven te betalen.
+
Een '''Lustrumbroek''' is een symbolisch woord en een trauma voor elke [[penningmeester]]. De [[lustrum]]commissie van het [[7-de lustrum]] heeft een [[commissie]]broek besteld. Door misverstanden vergoedde de vereniging dat niet, maar de commissieleden betaalden ook niet. Deze bedragen hebben jaren en jaren als [[debiteuren]] in de [[boekhouding]] gestaan. Pas vlak voor het volgende lustrum zijn ze afgeboekt.
  
[[categorie:Euros Woord]][[categorie:verhaal]]
+
Een lustrumbroek kan nu nog worden figuurlijk worden gebruikt voor een financieel misverstand waarbij verschillende mensen vinden dat ze niet hoeven te betalen.
 +
 
 +
[[categorie:Euroswoord]][[categorie:verhaal]]

Huidige versie van 7 feb 2015 om 13:17

Een Lustrumbroek is een symbolisch woord en een trauma voor elke penningmeester. De lustrumcommissie van het 7-de lustrum heeft een commissiebroek besteld. Door misverstanden vergoedde de vereniging dat niet, maar de commissieleden betaalden ook niet. Deze bedragen hebben jaren en jaren als debiteuren in de boekhouding gestaan. Pas vlak voor het volgende lustrum zijn ze afgeboekt.

Een lustrumbroek kan nu nog worden figuurlijk worden gebruikt voor een financieel misverstand waarbij verschillende mensen vinden dat ze niet hoeven te betalen.